ACTIVITATEA GRUPĂRII DE JANDARMI MOBILE TÂRGU-MUREȘ, ÎN LUNA SEPTEMBRIE

Peste 380 de misiuni executate de jandarmi, 3 infracțiuni constatate, 5 autori reținuți și 199 sancțiuni contravenționale,  în sumă de 12.400 lei, aplicate în luna septembrie.

Jandarmii mureșeni au acționat pentru combaterea faptelor antisociale și asigurarea unui climat de normalitate la 35 de manifestări publice din care 25 cultural-artistice, 5 sportive, 3 transporturi speciale, o misiune la manifestarea religioasă din comuna Recea, jud. Mureș și o misiune la miting de protest în zona Prefecturii Mureș.

Dintre misiunile asigurate cu efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Târgu-Mureș, în luna septembrie amintim: Festivalul AWAKE, Rock Over Luduş, Fii Satului Voiniceni, Balul Strugurilor Sg. de Pădure, jud. Mureş, Festival de muzică rock Tg.Mureş, Toamna Cugireană, Cugir, Alba, Ziua Magiunului Iara de Mureş, jud. Mureş, Festivalul Sarmalelor 2017, Toamna Bistriţeană-Festivalul fanfarelor, Viişoara, jud. Bistrița Năsăud, Festivalul Vinului Călimăneşti, jud. Mureş, Zilele comunei Mereşti, Monor, Cristeşti, Band, Lunca Bradului,etc.

Ca urmare a solicitărilor primite la dispeceratul integrat de urgență 112, echipaje de jandarmi, din cadrul Gp.J. Mb. Târgu-Mureș,  au fost dirijate la fața locului, în vederea  aplanării unor conflicte spontane sau intervenţii la alte solicitări, fiind înregistrate 12 acţiuni de restabilire a ordinii publice, în municipiul Târgu-Mureș.

Un alt obiectiv al Jandarmeriei Mobile Mureș, în luna precedentă l-a constituit menținerea ordinii publice. Au fost executate 243 misiuni de menținere a ordinii publice, astfel: 60 misiuni derulate în zona instituțiilor de învățământ, 45 misiuni  în piețe, târguri, oboare și 27 misiuni în alte zone de interes operativ. Misiunile s-au desfășurat prin patrule de jandarmi în mod independent sau în sistem integrat, atât în mediul urban cât și în mediul rural.

Acţiuni executate în cooperare cu alte instituţii: o acţiune în comun cu B.C.C.O., pentru efectuarea unor acte procedurale și 33 de acţiuni în comun cu Poliția.

În perioada supusă analizei, unitatea noastră a executat 15 mandate de aducere, emise de către: Tribunalul Bacău, Tribunalul Bucureşti, Tribunalul Iaşi, Judecătoria Aiud, Judecătoria Cluj, Judecătoria Baia Mare, Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti, Judecătoria Neamţ, Judecătoria Tg. Secuiesc şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti.

Pe parcursul misiunilor au fost constatate 3 fapte susceptibile a fi infracțiuni de furt, conform art. 228, alin. 1, Cod Penal, comise de 5 autori, prejudiciul cauzat, în sumă de 515 lei a fost recuperat în totalitate, dosarele cu actele de sesizare fiind predate la IPJ Mureș, pentru continuarea cercetărilor.

Au fost aplicate 199 sancțiuni contravenționale din care 159 avertismet scris și 40 de amenzi, în valoare de 12.400 de lei, pentru încălcarea Legii 61/1991 R, privind sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice , a L. 12/1990 R, privind protejarea populației împotriva unor acte de comerț ilicite, L. 171/2010, privind stabilirea și constatarea contravențiilor silvice, OUG 23/2008, privind pescuitul și acvacultura. Faptele pentru care s-au aplicat sancțiuni au fost: refuz de legitimare, consum de băuturi alcoolice în alte locuri decât cele stabilite prin lege, atragerea de persoane de sex opus pentru obținerea de foloase materiale sau bani, comerț ambulant, lipsa documentelor de proveniență pentru bunurile comercializate, etc.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ȘI CU PUBLICUL

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.