Activităţi de prevenire anticorupţie în colaborare cu Universitatea „Dimitrie Cantemir” din Târgu – Mureş

Astăzi, 25 iunie a.c., Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.), prin Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Mureș, a organizat, în parteneriat cu Universitatea „Dimitrie Cantemir” din Târgu – Mureş, un workshop dedicat eticii şi integrităţii în societatea românească.
Activitatea, ce a purtat titlul „Aspecte de etică şi integritate sub semnul dezbaterii interdisciplinare”, a avut ca scop promovarea de către cele două instituţii a valorilor socio umane în mediul universitar mureşean.
La workshop, au participat reprezentanți ai D.G.A. de la nivel central, ai structurilor M.A.I. de la nivel local, consilierii pentru integritate, Instituției Prefectului, Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu – Mureş, Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, Secţiei de Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, DNA – Serviciul Teritorial Târgu – Mureş, precum şi reprezentanţi ai Universităţii „Dimitrie Cantemir” din Târgu – Mureş.
În cadrul întâlnirii, au fost expuse puncte de vedere pe temele „Dileme etice în anumite profesii liberale”, „Etica şi integritatea din perspectiva psihologului”, „Etică, relaţii publice şi valori sociale în mediul de afaceri”, „Etică şi integritate în spectrul profesiilor liberale” și „Pledoarie pentru o cultură a eticii și integrităţii globale”.
Reamintim faptul că, pentru sesizări privind săvârșirea unor fapte de corupție de către angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, cetățenii pot apela Call center anticorupție 0800.806.806 al D.G.A., apel gratuit din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă.

SERVICIUL JUDEȚEAN ANTICORUPȚIE MUREȘ

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.