Activitati Ziua Internationala a Familiei

Marţi, 15 mai, a fost Ziua Internaţională a Familiei. O zi specială, un motiv în plus să ne bucurăm de cei apropiaţi şi să ne gândim cum ar trebui să ne comportăm cu cei dragi.

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au marcat această zi prin activităţi cu preşcolari, şcolari şi adulţi.

La Grădiniţa „Rază de Soare”, dar şi la Şcolile Gimnaziale „G. Coşbuc” şi „M. Viteazul”, discuţiile cu copiii s-au axat pe identificarea comportamentelor care afectează familia. Din nou, cu multă maturitate, copiii au creionat ceea ce ei cred şi îşi doresc să însemne familia: „iubire, siguranţă, linişte, veselie, învăţare, grijă, unitate, respect” ş.a. Din păcate, la fel de repede au exemplificat şi comportamentele adulţilor care afectează familia: „ceartă, violenţă, jigniri, alcool, fumat, sărăcie, jocuri de noroc, frică, divorţ”.

Am concluzionat că niciodată copiii nu sunt vinovaţi de aceste comportamente şi că, atunci când se simt în pericol, trebuie să ceară ajutor…unui părinte, bunicilor, rudelor sau unui cadru didactic. Şi, foarte important, să ţină minte pentru când vor creşte, să nu repete aceste greşeli.

Pentru adulţi, principalele recomandări au făcut referire la climatul, la exemplul pe care îl oferă copiilor, dar şi la serviciile existente în comunitate, pentru victime copii sau adulţi, victime ale abuzurilor.

Cele peste 200 de materiale distribuite în această zi sperăm să aducă un plus de informare, de sensibilizare!

Mulţumim tuturor pentru implicare! Nu uitaţi: faceţi din fiecare zi Ziua Familiei!

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.