Actualizare: Covid-19 azi, în cifre pe țară și în județ

Actualizare: Au fost înregistrate încă 3 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, numărul deceselor la nivel național ajungând la 11. Este vorba despre:

  • Bărbat , 59 ani, pacient Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată;
  • Femeie, 80 ani, pacientă în  Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată;
  • Bărbat, 71 ani, pacient Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată.

Pacienții au fost confirmați pozitiv la COVID 19 în data de 23 martie 2020, atunci când s-au primit rezultatele probelor de laborator. Toți cei trei pacienți aveau afecțiuni medicale cronice pre-existente ( boli cardiovasculare, diabet). Decesele au fost raportate la INSP în această seară.

Al 8-lea deces

Grupul de comunicare strategică anunță că marți dimineața a fost înregistrat al 8-lea deces al unui bărbat în vârstă de 70 ani întors din Italia și internat la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Craiova, confirmat cu coronavirus, el urma tratament cu insulină, avea obezitate grad II. precizează sursa citată. Pacientul revenise în 7 martie din Italia împreună cu fiica sa, care se află în acest moment în autoizolare. precizează sursa citată.

În județul Mureș

În județul Mureș avem 67 de persoane în carantină, iar în autoizolare se află 2661 persoane. De mâine UMFST începe testările pentru identificarea coronavirusului SAR-CoV-2 prin Real-Time PCR.

Situația în țară

Potrivit celor mai recente date despre situația din țară, numărul celor confirmați pozitiv a ajuns la 762. Numărul persoanelor vindecate și externate a ajuns la 79. (53 la Timișoara, 19 la București, 3 la Craiova, 2 la Constanța, una la Cluj și una la Iași). Numărul celor care sunt în autoizolare a crescut la 83.970, iar al celor aflați în carantină este 5.515.

Numărul de teste

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 12.624 de teste, din care 461 în unități medicale private.

154 dosare penale

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 154 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat 903 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

18 persoane cercetate

De asemenea, cu ocazia formalităților de intrare în țară, Poliția de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, în care sunt cercetate 18 persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de art. 326 Cod Penal.

Comentează cu Facebook