(Actualizare) Două autoturisme implicate într-un accident pe B-dul Gheorghe Doja

La data de 21 ianuarie 2018, ora 21:30, pe strada Gheorghe Doja, la intersecţia cu strada 8 Martie, în localitatea Tîrgu Mureş, s-a produs un accident rutier între două autoturisme, unul condus de un bărbat, de 60 de ani şi celălalt condus de un bărbat, de 30 de ani.

În urma testării celor doi conducători auto cu etilotestul, unuia dintre aceştia, respectiv celui de 60 de ani, i-a rezultat o valoare de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Accidentul s-a soldat cu rănirea gravă a conducătorului auto de 60 de ani.

Cercetările continuă pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, conducătorului auto fiindu-i totodată suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, până la soluţionarea cauzei.

 

Robi Hegedűs în Info Trafic Targu Mures + Radare

Având însă în vedere că pe foarte multe tronsoane de drumuri se circulă în condiţii de iarnă, Poliţia face câteva recomandări şoferilor, pentru o circulaţie preventivă:

să aibă autovehiculul echipat cu pneuri corespunzătoare;

să reducă viteza de deplasare şi mai ales în apropierea trecerilor pentru pietoni, iar în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei, să circule cu o viteză de maxim 30 km/h în localităţi şi 50 km/h în afara acestora;- să-şi asigure o bună vizibilitate curăţând parbrizul, luneta şi geamurile laterale; înainte de a pleca la drum, să asigure buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi a sistemului de climatizare şi dezaburire;

să folosească sistemul de iluminare-semnalizare pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic;

să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte;

să adopte permanent o conduită preventivă la volan, acordând o atenţie mult mai mare faţă de restul perioadei anului, când carosabilul este uscat.

Având în vedere că pe parcursul zilei există pericolul formării poleiului pe mai multe drumuri naţionale, sfătuim conducătorii auto să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă, să reducă semnificativ viteza de deplasare, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor. Conduceţi prudent!

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.