Acustic Live Festival, pe viitor un festival de referință internațională

acustic

Cea de-a II-a ediție a ,,Acustic Live Festival”, marca Silvan Stâncel a avut loc în perioada 17-19 noiembrie, în municipiul Reghin, în organizarea Casei de Cultură a Tineretului „G. Enescu”, cu sprijinul Primăriei şi a Consiliului Local.
Manifestarea a debutat cu cuvântul de deschidere a directorului Casei de Cultura a Tineretului ,,G. Enescu”, Marcel Naste și a directorului festivalului Silvan Stâncel. Au urcat pe scenă formația reghineană Anotimpuri, Angela Mariașiu, Catsontheroof, Silvan Stâncel și Nicu Alifantis, care și-a prezentat volumul ,,FaceCarte” și CD-ul Mon Amour.

Concursul

În a doua zi a festivalului, a fost rândul a 8 concurenți să își demonstreze talentul. După ei a urmat un regal de blues, în interpretarea impecabilă a lui Vali Răcilă și A.G.Weinberger.
În ultima zi, Adrian Sărmășan și-a lansat albumul ,,Fata din povești” și cartea ,,Zâmbesc fără frică”.
Alina Manole și-a prezentat cartea „Aventurile rățoiului Adalbert”.
La lăsarea serii, următorii 6 concurenți ne-au încântat cu talentul și măiestria lor în ale cântării. După deliberare, juriul format din A.G.Weinberger, Alina Manole și Silvan Stâncel au anunțat câștigătorii festivalului. Ei au urmărit prezența scenică, măiestria instrumentală, măiestria și interpretarea vocală, calitatea compozițională, comunicarea cu publicul a concurenților și reacția publicului.
Trofeul festivalului a fost câștigat de Trupa Seven, Premiul ,,Libris Brașov” special al juriului i s-a acordat lui Sergiu Chilat, Premiul pentru cea mai bună prezență scenică András Varga, Premiul pentru cel mai bun chitarist András Varga, Premiul pentru cea mai frumoasă voce și interpretare vocală Trupa Trio 12, Premiul pentru cea mai frumoasă compoziție Sergiu Chilat, Premiul publicului Sergiu Chilat, Premiul pentru debut artistic Marian Iancu Codreanu.
A urmat concertul susținut de Alina Manole și Adrian Sărmășan.
„A fost un festival fantastic. Personal doresc să mulțumesc ec. Maria Precup, Marcel Naste, Consiliului local, Hora SA, Libris pentru susținerea logistică și financiară. Nu în ultimul rând, doresc să mulțumesc publicului prezent, public care s-a bucurat de concurs, de recital. Felicitări celor 14 concurenți, consider că toți au fost câștigători ai acestui festival. Mulțumiri speciale mass-media pe care le-am considerat parte din echipă. Pe viitor îmi doresc ca acest festival să devină unul de referință internațională”, a declarat Silvan Stâncel.
Muzica de calitate, invitații de marcă și publicul numeros din Reghin au completat perfect acest festival, un moment cultural așa cum îmi doresc să fie tot timpul în orașul nostru.
Publicul reghinean a reacționat mai mult decât pozitiv, încântarea fiind starea de spirit a celor care au plecat spre case în cele trei seri.
,,Acustic Live Festival” reprezintă un eveniment cultural-artistic de promovare a chitarei în special, a muzicii live, a artiștilor compozitori și a creațiilor acestora, a interpreților, cantautori, instrumentiști acompaniatori sau soliști care susțin și practică chitara indiferent de stil sau gen muzical și indiferent de nivelul mediu sau avansat, profesionist sau amator, cunoscut sau necunoscut marelui public.
„Noi am venit în primul rând pentru atmosfera de festival. Este un loc unde am avut ocazia să întâlnim oameni de calitate, oameni din business. Am fost onorați să împărțim scena cu oameni foarte talentați, unii din ei nume, mari, consacrate. Ne bucurăm că am câștigat trofeul festivalului. Premiul va fi investit în mare parte pentru o piesă nouă, una din piesele câștigătoare”, a declarat Dudu Isabel, membru al trupei Seven, din Cluj.

Imola Grama

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.