fbpx

Adevăratul „acasă” pentru Ladislau Bölöni este la Târgu Mureș

Celebrul antrenor a mărturisit într-un interviu acordat Libertatea cum s-a bucurat de timpul petrecut acasă, la Târgu Mureș, cum a călătorit și a simțit diverse gusturi tradiționale, oferindu-le românilor câteva pilde la cei aproape 69 de ani ai săi.


Într-un interviu acordat Libertatea, monsieur Laszlo Bölöni – așa cum este recunoscut și apelat în Franța, lângă Nisa, acolo unde trăiește practic cu familia – a povestit cum a regăsit România natală, cu ocazia săptămânilor petrecute fie la Târgu Mureș, fie la București.  „Acasă” rămâne Târgu Mureș, și după atâția ani de peregrinări pe întregul mapamond, cu proprietăți pe Coasta de Azur sau la Budapesta.


– Am stat acasă, menționez acasă, fiindcă așa va rămâne mereu Târgu Mureș. La București, am stat mai puțin timp. România… Mă feresc să dau verdicte, nu pot a-mi permite să vorbesc despre realizări, fiindcă n-am umblat suficient. Dar, așa cum lumea avansează, și România, se simte asta, merge înainte.

– Ați regăsit undeva gustul copilăriei, al tinereții?

– Au fost prea mult probleme ca să visezi… Nu era nici momentul potrivit. Dar, dacă m-aș referi la mâncare, de exemplu, pot spune că Târgu Mureș și-a păstrat și aici parfumul de ”acasă”. Există un restaurant, „Csarda lui Loți”, nicio treabă cu mine (râde), e doar o întâmplare de nume, unde am regăsit plăcerea de a revedea și de a întâlni oameni interesanți, am simțit și bunătatea gustărilor tradiționale.  


Citeşte interviul complet: Interviu cu Ladislau Bölöni, aproape de împlinirea vârstei de 69 de ani, despre adevăratul „acasă” și un sfat important pentru români

Comentează cu Facebook
Punctul

FREE
VIEW