fbpx

Afacerea cu care un român a dat lovitura, deşi suferă de un handicap fizic grav

Viorel Macarie este un bărbat din Mureş care, deşi suferă de un handicap fizic grav, ne dă tuturor o adevărată lecţie de viaţă. Omul este fermier şi, în ciuda greutăţilor cu care s-a luptat, a reuşit să pună bazele unei afaceri extrem de profitabile cu… aronia, un fruct mai puţin cunoscut la noi, dar cu multe beneficii pentru sănătate.

Nea Viorel lucrează de dimineaţă până seara în localitatea Sânpetru de Câmpie, în mijlocul celei mai mari plantaţii de aronia din zonă. Bărbatul are 67 de ani şi suferă de un handicap grav de când era copil. Totuşi, nu s-a lăsat niciodată doborât şi a învăţat aproape zece meserii. A fost, printre altele, oprator de film, agriculor şi apicultor. Viorel Macarie lucrează acum pe plantaţia de aronia cot la cot cu soţia sa. Iar femeia, care cunoaşte toate secretele acestor fructe, prepară din ele sucuri delicioase pe care le vinde în pieţe şi târguri.

Datorită cantității bogate de vitamine, minerale și antioxidanți, aceste fructe sunt benefice împotriva a peste 100 de afecțiuni. Consumul lor regulat reglează glicemia, reduce riscul de apariție a cancerului, scade tensiunea și întărește sistemul imunitar. Un kilogram de fructe de aronia costă 20 de lei, iar un litru de suc ajunge la 40 de lei. 

Vezi video pe observatornews.ro

Comentează cu Facebook
Punctul

FREE
VIEW