fbpx

Afaceri de 2,5 mil. lei cu o brutărie, un bistrou şi un restaurant în Târgu-Mureş

De la 80 de pâini vândute din poartă-n poartă în fiecare zi, Cornel Aţelean a ajuns sub umbrela Country Bread la 31 de locuri de muncă create, jumătate dintre ele în pandemie, la afaceri de 2,5 mil. lei şi planuri ambiţioase de extindere.

Cornel Aţelean, de meserie economist, a renunţat la prima lui afacere, producţia de ţigle, după criza din 2008  şi a deschis la Târgu-Mureş o brutărie, unde fabrică pâine cu maia şi produse de panificaţie sub brandul Country Bread, un bistrou, Country Bread Bistro, şi un restaurant cu specific franţuzesc Country Cheese and Wine.

Drumul său în zona afacerilor din HoReCa şi industria alimentară a pornit acum aproximativ zece ani, imediat după criza din 2008, iar investiţiile totale pe care le-a făcut până astăzi s-au ridicat la peste 400.000 de euro, bani care au venit din surse proprii, dar şi din programe de finanţare ca StartUp Nation sau IMM Invest, dar şi din două credite bancare.

La început, brutăria avea o capacitate de producţie de circa 80 de pâini pe zi, pe care antreprenorul le vindea „din poartă-n poartă“. Astăzi, el spune că businessul a reuşit să se dezvolte şi să furnizeze produse de panificaţie şi către alte restaurante şi magazine. „Paleta noastră de servicii şi produse s-a mărit atât de mult încât am reuşit să achiziţionăm servicii, inclusiv de la Vodafone, care să ne ajute în afacere“.

Anul trecut, cifra de afaceri a fost de aproximativ 2,5 mil. lei, iar antreprenorul speră să aibă şi un profit pe măsură. Tot în 2021, proiectele lui Cornel Aţelean au ajuns la 31 de angajaţi.  „Anul trecut a fost clar un an de creştere, atât pe partea de bistro şi ne-a adus un plus de valoare şi noul restaurant“.

Fondatorul Country Bread este opti­mist atunci când se gândeşte la dezvoltarea businessului şi deşi menţionează că îi este greu să îşi facă planuri pe termen lung, nu exclude, în viitor, dezvoltarea unei francize. Din experienţa proprie, Cornel Aţelean îi sfătuieşte pe toţi antreprenorii care au trecut printr-o perioadă dificilă sau printr-un eşec să nu renunţe, oricâte greutăţi ar întâmpina. „Prin ambiţie şi muncă continuă se poate trece peste orice obstacol şi vor veni şi rezultatele“.

Articolul complet pe ZF.ro

Comentează cu Facebook
Punctul

FREE
VIEW