AJOFM Harghita, în campanie de amendare

ajofm harghitaAgenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Harghita anunţă că va amenda din această lună toate firmele care nu declară locurile de muncă vacante, după ce s-a constatat că există o diferenţă foarte mare între locurile de muncă anunţate şi cele ocupate.

Curiozități

Directorul AJOFM Harghita, Tiberiu Pănescu, a precizat că în iunie 2013 s-au încadrat în muncă, la nivel judeţean, 2.473 de persoane, în condiţiile în care au fost anunţate mai puţin de 300 de locuri de muncă.
Potrivit legii 76/2002, angajatorii sunt obligaţi să declare la AJOFM locurile de muncă vacante, în caz contrar fiind pasibili de amenzi cuprinse între 3.000 şi 5.000 lei. ,,Nu-mi dau seama de ce nu vor să anunţe locurile de muncă vacante. Noi dorim să dăm o şansă şomerilor şi vorbim aici de transparenţa informaţiei, pentru că angajatorul oricum va decide singur pe cine încadrează în lucru~, a explicat Tiberiu Pănescu.
El a arătat că nu se referă la situaţii în care firme mici sau magazine săteşti angajează muncitori pe plan local, ci la faptul că s-au descoperit unele firme care au angajat 220 sau 150 de muncitori şi au anunţat doar câte două locuri de muncă vacante la AJOFM. ,,Din analizele noastre, la primii 47 de angajatori care au încadrat în lunile iunie, iulie şi august, există o diferenţă de 1.388 de locuri de muncă între cele anunţate şi cele ocupate. În aceste condiţii, noi ar trebui să avem permanent câte 700 de locuri de muncă vacante, nu 300 câte sunt, în general”, a evidenţiat directorul AJOFM.

Din 21 octombrie AJOFM, fără milă

El a adăugat că deoarece se pierde foarte multă energie cu căutarea locurilor de muncă în ziare, acolo unde angajatorii le publică, sa va declanşa începând cu 21 octombrie o campanie amplă de amendare a tuturor angajatorilor care nu respectă legea.
,,Timp de nouă ani am dat doar avertismente, iar în ultimii doi ani am mai aplicat şi amenzi, dar situaţia este neschimbată. Motiv pentru care din 21 octombrie vom amenda pe toată lumea care nu respectă legea”, a mai spus Tiberiu Pănescu.
AJOFM Harghita va pune la dispoziţia angajatorilor în perioada următoare şi un portal Internet în care vor putea să-şi încarce oferta de locuri de muncă, inclusiv de pe telefonul mobil.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.