Ajutor umanitar către vâlcenii sinistraţi

peti andrasServiciul de Ajutor Maltez şi UDMR Târgu Mureş au trimis, joi, către comuna Vaideeni din judeţul Vâlcea, grav afectată de inundaţii, un transport umanitar constând în peste 200 de saci cu îmbrăcăminte şi încălţăminte precum şi mobilier.

‘Noi, tot timpul, din 2002, de când conduc acest Serviciu, adunăm, dar şi dăm deja. Şi acum a venit timpul să dăm la sinistraţi. Şi în 2005 am trimis în Moldova, tot aşa, prompt. La noi e pregătit – în jur de 2.000 de kilograme de haine. În continuu avem pregătit, ca în 24 de ore, să poate porni acolo unde este nevoie. Şi mobilă, tot dinainte, pentru că sunt oameni cu mare inimă şi mare, mare suflet, ca să ajute pe cei nevoiaşi. Trebuie să mulţumim Consiliului Judeţean că ne-a asigurat un depozit unde putem să depozităm acest mobilier, ca, în momentul în care cineva are nevoie, atunci imediat putem să-l şi ajutăm’, a declarat Victoria Tulit, şefa Serviciului de Ajutor Maltez Târgu Mureş.

Liderul UDMR Târgu Mureş, Andras Peti, a arătat, la rândul său, că a văzut la ştiri ce se întâmplă în judeţul Vâlcea, a luat legătura cu Instituţia Prefectului – Judeţul Vâlcea şi că i s-a indicat comuna Vaideeni pentru a trimite ajutoarele colectate din judeţul Mureş.

‘Considerăm un gest omenesc să fim alături de aproapele nostru, când este nevoie şi când are o problemă. Am văzut la ştiri ce se întâmplă, ce afectate sunt unele localităţi din sudul ţării, mai ales din Vâlcea şi Argeş, şi am luat legătura cu Serviciul de Ajutor Maltez din Târgu Mureş, care, de-a lungul timpului, a adunat aceste ajutoare. A venit momentul potrivit ca să le şi folosim într-o cauză nobilă. Am luat legătura împreună cu Prefectura Vâlcea şi ni s-a indicat că ar fi recomandabil să ducem aceste ajutoare la Vaideeni, unde situaţia este cea mai critică, din punctul lor de vedere. Sper ca aceste ajutoare (…) să fie binevenite acolo, pentru populaţie. Consider că e un gest uriaş din partea maghiarilor din Târgu Mureş şi judeţul Mureş. În nici 24 de ore, ne-am mobilizat şi venim în ajutorul celor din sud. Am făcut o colectă, împreună cu Serviciul de Ajutor Maltez’, a afirmat Andras Peti. AGERPRES/

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.