Al șaptelea străin în lotul BC Mureș

Ivan JelenicConducerea BC Mureş a semnat astăzi un contract de joc cu muntenegreanul de naţionalitate sârbă Ivan Jelenic. Jucătorul poate fi folosit atât pe postul de conducător de joc cât şi pe poziţia 2.

Jelenic – ultima oară la Mornar Bar – Muntenegru – a jucat doar o singură partidă în ţara sa natală, a şi sosit la Tg-Mureş unde astăzi a şi început antrenamentele.

El cunoaşte bine baschetul românesc, deoarece în sezonul 2012-2013 a disputat 16 partide în culorile echipei BC Timişoara cu care a mai jucat 6 meciuri în Cupa Eurochallenge – deci are şi experienţă în cupele europene. La Timişoara a avut o medie de 9,9 puncte, 1,4 recuperări şi 1,3 assisturi pe meci în aproape 25 de minute.

Din retur s-a transferat la echipa muntenegreană Buducnost Podgorica cu care a jucat 3 meciuri în Liga Adriatică şi 15 în campionatul intern. A devenit campionul ţării şi a jucat finala Cupei, iar în Liga Adriatică Buducnost a terminat pe locul 5.

El a făcut parte şi din naţionala Muntenegrului, cu care a reuşit calificarea la Campionatul European EuroBasket din Slovenia, dar acolo nu a mai prins lotul.

Sursa: BC Mureș

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.