Aleșii locali au prezentat raportul la Luduş ( I)

Potrivit Legii nr. 415/2001 care reglementează Administrația publică locală, Consiliul local al orașului este alcătuit din 17 membri. La alegerile locale din anul 2016, cetățenii au ales din oferta electorală 16 consilieri înscriși pe listele de partid și un candidat independent. Acesta din urmă nu a respectat prevederile legii și nu a fost validat în ședința de constituire a Consiliului local din 27 iunie 2016, așa că timp de patru ani Legislativul local funcționează cu doar 16 consilieri: nouă de la PSD, câte trei de la UDMR și PNL și unul de la PMP. Începând din acest număr vă prezentăm rapoartele de activitate ale consilierilor locali, ordinea fiind dată de alfabet, ca la școală.

Banea Ioan Adrian

A fost ales președinte a Comisiei de specialitate „Juridică. Apărarea dreptului omului. Ordine publică și relația cu cetățenii”. Într-un raport succint, directorul Școlii gimnaziale „Ioan Vlăduțiu” spune că a participat la toate ședințele Consiliului Local, a convocat și a condus ședințele comisiei de specialitate, a redactat rapoartele de avizare, a participat la evenimentele organizate de Primărie și Consiliul Local, a acordat audiențe cetățenilor și a avut o contribuție la realizarea proiectului de hotărâre pentru apariția noii Monografii a orașului.

Botezan Claudia Maria

Este președinta Comisiei de specialitate „Învățământ. Cultură. Sănătate. Sport și Agrement. Culte și Protecție Socială”. Directoarea Liceului Tehnologic este la fel de concisă în redactarea raportului ca și Adrian Banea. A participat la 11 ședințe din 12 și a notat în raport aceleași activități ca și colegul său de partid și de profesie.

Ciucă Claudiu Corneliu

A fost ales memru în Comisia de specialitate „Buget. Finanțe. Contabilitate și Fonduri Europene”. La primul său mandat, profesorul Ciucă a participat la toate ședințele de Consiliu Local și în comisia de specialitate și a fost prezent la activitățile organizate de Primărie și Consiliu Local. A fost desemnat în Consiliu de Administrație al Grădiniței „Căsuța fermecată” unde s-a implicat în rezolvarea tuturor problemelor.

Covaci Laurean Vlad

Este la primul mandat de consilier local și a fost ales secretar al Comisiei de specialitate „Învățământ……”, membru în Comisia „Administrația Domeniului Public și Privat și Administrația Publică Locală”, în Comisia de circulație rutieră a orașului, în Consiliu de Administrație al Liceului Tehnologic și într-o comisie la Școala Gimnazială „Ioan Vlăduțiu”. A participat la ședințele la care a fost convocat, a fost prezent la acțiunile organizate la nivelul orașului. „Apreciez că în activitatea desfășurată de mine am acționat cu bună credință, corectitudine, probitate morală și profesională, punând pe primul plan interesele comunității orașului Luduș”, spune consilierul Covaci Laurean Vlad.

Deteșan Adrian

Este membru în Comisia de specialitate „Buget. Finanțe…..”. A participat la toate ședințele în care au fost aprobate 115 proiecte de hotărâre și a contribuit la întocmirea celor 29 rapoarte de avizare a Comisiei din care face parte. „În urma discuțiilor cu cetățenii orașului Luduș constat îngrijorarea acestora cu privire la unele aspecte ale vieții cotidiene privind traficul tot mai aglomerat în zona centrală a orașului, aglomerarea locurilor de parcare dintre blocurile de locuințe. Personal consider că pentru rezolvarea acestor probleme se impune identificarea de amplasamente și realizarea de parcaje supraterane în vecinătatea străzilor „Bradului, Garofiței, Rândunelelor, Independenței, Brândușei, Zorilor, Viitorului”, spune consilierul PNL.

Enyedi Mihai

Profesorul Enyedi Mihai a scris două pagini în care apreciază că anul 2016 a fost bun pentru Primărie și Consiliu local care au organizat două mari evenimente cultural artistice, „Zilele orașului” și „Festivalul vinului” și s-au finalizat lucrările de asfaltare pe străzile din cartierul Roșiori, din Estul orașului, din centrul vechi și s-a construit gardul de la Școala Gimnazială nr. 1. Pentru toate acestea, Enyedi Mihai apreciază sprijinul dat de consilieri, de primar și de Consiliu local pentru toate realizările. Desigur, consilierul a praticipat la ședințe și la activitățile organizate la nivelul orașului. A fost unul dintre organizatorii „Zilei maghiarilor” și a reprezentat orașul la sărbătoarea localității Urhida din Ungaria, localitate înfrățită cu Ludușul. Este nemulțumit că nu s-au realizat câteva proiecte pe care le-a depus de ani de zile.

Ioan A. Borgovan

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.