Alpha Transilvană la Special Olympics

alpha transilvanaFundaţia Alpha Transilvană şi Asociaţia Down Mureş participă în perioada 31 mai-3 iunie la Jocurile Naţionale “Special Olympics”, competiţie destinată persoanelor cu dizabilităţi. Evenimentul va fi găzduit de Parcul Sportiv „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca. Disciplinele de concurs sunt bocce, atletism şi nataţie.

La prestigioasa competiţie, Fundaţia Alpha Transilvană va fi reprezentată de sportivii Laura Heghieş (atletism), Vandana Lunca (înot) şi Nagy András (înot). Componenţii echipei Fundaţiei Alpha Transilvană s-au remarcat la ediţiile anterioare ale Jocurilor „Special Olympics” prin performanţe notabile. Laura Heghieş a fost medaliată cu aur la săritura în lungime în cadrul Jocurilor Naţionale „Special Olympics” de la Iaşi din anul 2012, în vreme ce Nagy András a cucerit aurul la înot, stilul bras, la Jocurile Regionale „Special Olympics” desfăşurate la Timişoara tot în 2012.

Cealaltă organizaţie mureşeană participantă la Jocurile Naţionale „Special Olympics”, Asociaţia Down Mureş va alinia la start trei sportivi, Lorena Morar, Onisa Anca şi Maier Laszlo, cu toţii fiind înscrişi la atletism şi bocce. Asociaţia Down Mureş, are la rândul său un palmares notabil. Onisa Anca a reprezentat România la începutul acestui an la Jocurile Mondiale de Iarnă „Special Olympics” desfăşurate la Pyeon Chang în Coreea de Sud, competiţie în cadrul căreia s-a clasat pe locul IV. la mers pe zăpadă.

Jocurile Naţionale „Special Olympics” reprezintă un eveniment organizat de Fundaţia Special Olympics România, care adună la start sute de sportivi cu dizabilităţi.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.