Alpinistul Török Zsolt și-a pierdut viața în munți

Potrivit lui Adrian David, şeful Salvamont Sibiu, citat de Mediafax: o stâncă s-ar fi desprins cu renumitul alpinist arădean, iar Zsolt a căzut în gol. „A fost unul dintre cei mai buni alpinişti din România, eu cred că s-a desprins o stâncă cu el, dat fiind faptul că acolo este o zonă foarte instabilă şi este un traseu foarte puţin frecventat de alpinişti”, a declarat acesta referindu-se la acea zonă din munții Făgăraș.

„A plecat marţi, marţi seara am vorbit cu el, era la refugiul Călţun. Miercuri dimineaţa a plecat într-o plimbare şi s-a întâmplat. Ştiind că e într-o zonă fără semnal, nu ne-am alertat foarte tare. De miercuri nu mai ştiam nimic de el. Azi dimineaţă a ajuns un grup la refugiul Călţun şi au văzut că lucrurile lui sunt acolo. Eu, într-adevăr, ştiam că trebuie să vină, dar ştiam că el are la el cort şi absolut tot ce are nevoie, am zis, ştie ce face. Şi dimineaţă când am aflat că i-au găsit lucrurile, am sunat imediat şi am anunţat. El trebuia duminică să se întoarcă. A plecat singur şi urma să se întâlnească cu alte persoane acolo. Asta a fost problema, că aşa ne-am sesizat că ceva nu este în regulă, fiind o zonă fără semnal”, a spus, pentru Mediafax, soţia alpinistului.

Török Zsolt, alpinistul de 45 de ani, a condus expediția românilor în 2013 pe vârful de 8125m Nanga Parbatt din Himalaya, arborând drapelul României și marcând unul din cele mai mari succese ale alpinismului românesc. În anul centenarului Török Zsolt împreună cu Romeo Popa și Teofil Vlad s-au cățărat pe varianta sudică din Himalaya, până la vârful Pumori de 7165 m.

R.I.P. Török Zsolt!

sursa foto: facebook, maszol

Comentează cu Facebook