Alţi cinci jucători şi-au reziliat contractul cu ASA Tîrgu Mureș. “Sunt probleme mari la club. Este mult amatorism în conducere”

ASA Târgu Mureş este într-o situaţie disperată şi se apropie cu paşi repezi de desfiinţare. După ce Liga2.ro a anunţat în exclusivitate că jucătorii au refuzat ieri să se antreneze, făcând grevă, iar directorul general Cristian Cherteş a încercat să ascundă evenimentul, astăzi, nu mai puţin de cinci dintre lotul grupării din eşalonul secund şi-au reziliat contractele, nemulţumiţi că nu sunt plătiţi şi de faptul că viitorul clubului este nesigur.

Florin Iacob, Florin Ilie, Alexandru Boiciuc, Marvin Schieb şi Alexandru Neagu au plecat de la ASA Târgu Mureş şi dau un semnal de alarmă că gruparea transilvăneană e aproape de sfârşit. Aceştia completează lista rezilierilor după ce săptămâna trecută antrenorul Laszlo Balint şi managerul general Dinu Gheorghe plecau de la echipă. Iar înaintea acestora, după doar patru etape scurse din acest sezon, jucătorii Dumitru Muntean şi Cornel Ene au cerut şi au primit acordul conducerii de despărţire amiabilă. În plus, croatul Luka Mijokovic a plecat încă de luni de la echipă.

„Am mers cu planuri mari la Târgu Mureş, doream să promovăm echipa în Liga 1, însă lucrurile care s-au întâmplat în ultimele două săptămâni m-au făcut să cred că nu se doreşte acest lucru. Au fost multe promisiuni neonorate, sunt probleme mari la club, astfel că am decis să închei conturile. Este mult amatorism în conducerea clubului, care renunţă foarte uşor la serviciile unor jucători care au avut un rol important în acest debut de sezon. S-a dovedit încă o dată că în România fotbaliştii sunt trataţi ca nişte sclavi“, a spus, pentru Monitorul Expres, Florin Iacob.

  • Florin Iacob, Florin Ilie, Alexandru Boiciuc, Marvin Schieb şi Alexandru Neagu au decis să plece de la ASA Târgu Mureş, chiar dacă nu vor mai putea juca pentru nicio altă echipă până în iarnă. Singura lor şansă să semneze şi să evolueze la un nou club este ca ASA Târgu Mureş să se desfiinţeze cât mai curând.
Cherteş visează la promovare

Ieri, jucătorii refuzau să se antreneze, pe motiv că sunt neplătiţi în acest sezon, în timp ce directorul general Cristian Cherteş încerca să ascundă acest lucru. “Eu ştiu că au fost la antrenament, dacă dumneavoastră ştiţi altceva… Jucăm, chiar dacă ne este foarte greu, din punct de vedere financiar. Obiectivul rămâne promovarea”, a spus Cristian Cherteş.,

ASA Târgu Mureş este la limita existenţei, asta pentru că finanţarea dinspre Consiliul Local este blocată de ANAF încă de când echipa juca în Liga 1. “De un an şi jumătate trăim doar din drepturile tv şi din sponsorizări. Încă nu s-au deblocat bani spre noi. Este o birocraţie incredibilă. Finanţatorii fac tot posibilul să ne ajute, dar nu se ştie când se vor debloca acei bani. Mai trebuie făcute plăţi spre Finanţe”, a mai spus Cherteş.

După şapte etape desfăşurate din campionatul Ligii 2, ASA Târgu Mureş ocupă locul 2, cu 16 puncte, cu două mai puţin decât liderul AFC Hermannstadt. Următorul meci al echipei mureşene are loc luni, 18 septembrie, de la ora 18:00, pe teren propriu, cu Chindia Târgovişte, a patra clasată din Liga 2, cu 13 puncte.

Surs: liga2.prosport.ro

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.