fbpx

Ambasadorul Republicii Belarus, interesat de stabilirea de noi acorduri de colaborare în domeniul educaţiei şi cercetării ştiinţifice

Ambasadorul Republicii Belarus în România, Andrei M. Grinkevich, s-a declarat, miercuri, interesat de stabilirea de noi acorduri de colaborare în domeniul educaţiei, cercetării ştiinţifice şi a schimbului de bune practici cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş, pe care a vizitat-o.

„Mă bucur să mă aflu din nou la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie ‘George Emil Palade’ din Târgu Mureş şi să remarc modul în care aceasta s-a dezvoltat şi extins în numeroase domenii. Totodată, mă bucur de relaţiile bilaterale de cooperare în cadrul programului Erasmus+, iar în cadrul întâlnirii am purtat discuţii cu privire la extinderea acestor colaborări. Medicina a reprezentat dintotdeauna un domeniu extrem de important, iar acum cu atât mai mult şi-a arătat rolul şi importanţa”, a declarat ambasadorul Grinkevich, potrivit unui comunicat de presă al universităţii.

UMFST Târgu Mureş a precizat că are încheiate acorduri de colaborare cu trei dintre cele mai mari universităţi din Belarus, Grodno State Medical University din Grodno, Belarusian State Medical University, Minsk, şi Belarus Vitebsk State University of Technology.

În cadrul vizitei de miercuri, ambasadorul Republicii Belarus a apreciat modul în care s-a dezvoltat Universitatea din Târgu Mureş în ultimii ani şi şi-a manifestat interesul de a face toate demersurile necesare pentru a veni în sprijinul intensificării şi dezvoltării parteneriatelor cu instituţiile academice din ţara sa.

„Excelenţa Sa Andrei M. Grinkevich s-a aflat pentru a doua oară la Universitatea noastră, prima vizită având loc la începutul anului 2018. În cadrul unei întâlniri cu prof. univ. dr. Angela Borda, directorul Departamentului de Relaţii Internaţionale, şi prof. univ. dr. Călin Enăchescu, Prorector Dezvoltare organizaţională şi informatizare, s-au purtat discuţii pe tema parteneriatelor academice existente între Universitatea noastră şi instituţii de învăţământ superior medical din Belarus, precum şi stabilirea de noi acorduri de colaborare în domeniul educaţiei, cercetării ştiinţifice şi a schimbului de bune practici. Profesor universitar doctor Angela Borda a subliniat dorinţa Universităţii noastre de a se implica împreună cu partenerii în variatele tipuri de proiecte finanţate prin programul Erasmus+, iar prof. univ. dr. Călin Enăchescu a vorbit despre importanţa extinderii cooperării la nivel internaţional, ca mijloc de creştere a vizibilităţii internaţionale a UMFST, dincolo de graniţele Uniunii Europene”, a precizat UMFST Târgu Mureş. AGERPRES

Comentează cu Facebook
Punctul

FREE
VIEW