Ambulanță de transport, donată de pompierii englezi căminului de bătrâni de la Sighișoara

Cele circa 50 de persoane de la căminul de bătrâni de la Sighișoara au primit la sfârșitul săptămânii trecute o autospecială tip ambulanță de transport de la organizaţia ”Operation Sabre”, a pompierilor din Anglia, care desfăşoară activităţi umanitare și cu care Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Horea” al județului Mureș are o veche colaborare.

Potrivit șefului ISU Mureș, colonelul Călin Handrea, ambulanța donată de pompierii englezi căminului de bătrâni de la Sighișoara are rol de transport și vine după o donație similară, făcătă anterior vârstnicilor de la la Căpușu de Câmpie, care și-a dovedit deja eficiența.

”După cum ne-am obișnuit cu colegii nostri din Anglia, și-n anul acesta vor veni de 2 ori, de data aceasta au venit cu o autospecială gen ambulanță care e destinată căminului de bătrâni de la Sighișoara. Rolul acestei ambulanțe e sprijinul persoanelor care sunt cazate acolo, pentru a fi transportate în caz de nevoie la spital sau în alte situații. Anul trecut ei au adus și o autospecială asemănătoare la Căpușu de Câmpie, care s-a dovedit a fi eficientă. În octombrie vor veni din nou, cu o autospecială de stingere, în județele Bihor și Alba. Mureșul are, spun eu, suficiente autospeciale de stingere și serviciile voluntare pentru situații de urgență deja au numărul necesar ca să acopere întreaga suprafață a județului Mureș”, a spus Handrea.

Potrivit acestui, la căminul de la Sighișoara unde a ajuns ambulanța, sunt în jur de 50 de persoane, iar aceasta va fi foarte utilă pentru cele care necesită transportul. Nevoi similare ar mai fi în județ, a mai arătat Handrea.

”Autospeciala nu are echipaj medical, deci va fi exclusiv pentru căminul de bătrâni. Și cea de la Căpușu de Câmpie care a  fost donată are aceeași destinație. Aceste ambulanțe sunt aduse din Austria, sunt donate prin ONG-ul englezilor și nevoie am înțeles că ar mai fi, chiar se interesează din județul Mureș și alte ONG-uri care ar dori genul acesta de autospeciale. Deci am trecut la un nou capitol, de la stingere la partea de transport medical”, a mai spus șeful ISU Mureș.

Comentează cu Facebook