Ambulanţa pe post de taxi la Târnăveni

salvare

Un fenomen naţional tinde să se agraveze la Târnăveni. Chiar dacă problema se repetă în mai multe localităţi din România din cauza lipsurilor legislative şi a insuficientelor sancţiuni care să se aplice în aceste cazuri, problema recidivează. Situaţia a fost expusă de comandantul Poliţiei din Târnăveni cu prilejul ultimei şedinţe ordinare a Consiliului Local.

În mod concret de foarte multe ori ambulanţa este solicitată prin numărul de urgenţă 112 pentru presupuse afecţiuni ale unui pacient, de regulă dintr-o localitate din apropierea Târnăveniului. Odată cu pacientul se înghesuie în ambulanţă şi rudele sau aparţinătorii care profită de serviciul gratuit pentru a ajunge la Târnăveni. La spital aceştia coboară şi pleacă în altă direcţie, iar presupusul bolnav fie s-a “însănătoşit” brusc, fie este consultat şi se constată că nu reprezenta o urgenţă.

Problema mai gravă este faptul că ambulanţa este ocupată în mod nejustificat iar adevăratele cazuri care necesită intervenţii sunt amânate din lipsa echipajului deja ocupat.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Un comentariu

  1. Ati uitat sa precizati ca acelasi fenomen se intampla si in Apalin(Reghin), Valea Rece etc, medicii si asistentii de pe ambulante cunosc bine aceste lucruri insa nu prea exista un cadru legal de sanctionare ca de accesul la sanatate e gratuit. Ajutoare sociale multe in continuare……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.