Amenzi de peste 16.100 lei aplicate de jandarmi în februarie

Peste 290 de misiuni executate de jandarmi, 5 infracțiuni constatate, 7 autori reținuți și 154 sancțiuni contravenționale, în sumă de 16.100 lei, aplicate în luna februarie.

Jandarmii mureșeni au acționat pentru combaterea faptelor antisociale și asigurarea unui climat de normalitate la 24 de manifestări de protest, 4 cultural-artistice și 4 sportive, atât în mod independent cât şi în cooperare cu alte instituţii abilitate în domeniul ordinii şi siguranţei publice, în municipiul Târgu-Mureș și în mediul rural.
Menținerea ordinii publice în zona instituțiilor de învățământ, piețe, târguri, oboare și alte zone de interes operativ, a constituit un alt obiectiv al jandarmilor mureșeni, în luna ce tocmai s-a încheiat. Misiunea s-a desfășurat prin patrule de jandarmi în sistem integrat dar și prin patrule mixte cu lucrătorii Poliției Rurale Mureș. Pe parcursul misiunilor au fost constatate 4 fapte susceptibile a fi infracțiuni de furt, comise de 6 autori, au fost aplicate 106 avertismete scrise și 30 de amenzi, în valoare de 6450 de lei, pentru încălcarea Legii 61/1991 R, privind sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și a L. 12/1990 R, privind protejarea populației împotriva unor acte de comerț ilicite. Faptele pentru care s-au aplicat sancțiuni au fost: refuz de legitimare, consum de băuturi alcoolice în alte locuri decât cele stabilite prin lege, atragerea de persoane de sex opus pentru obținerea de foloase materiale sau bani, comerț ambulant, lipsa documentelor de proveniență pentru bunurile comercializate, etc.
Ca urmare a solicitărilor primite la dispeceratul integrat de urgență 112, echipaje de jandarmi, din cadrul Gp.J. Mb. Târgu-Mureș, au fost dirijate la fața locului, în vederea aplanării unor conflicte spontane și restabilirii ordinii publice, în municipiul Târgu-Mureș.
Au fost derulate 21 de acţiuni de combatere a tăierilor ilegale de arbori și sustragerii de material lemnos, în cooperare cu organele care gestionează activitatea silvică. În urma acțiunilor comune, a fost constatată o infracțiune , alte16 persoane fiind sancționate contravențional, în baza Legii 171/2010, privind stabilirea și constatarea contravențiilor silvice. Cuantumul total al amenzilor aplicate este de 9200 lei, fiind aplicate totodată și măsuri complementare de ridicare în vederea confiscării a atelajelor, uneltelor de exploatare și materialului lemnos, ce a fost predat ocolului silvic de competență.
Au fost puse în executare 6 mandate de aducere, a unor persoane în calitate de învinuit
sau martor, iar dispeceratul unității a monitorizat 64 de transporturi speciale și de valori care au tranzitat zona de competență teritorială a unității.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.