Amenzi pentru indisciplină în construcţii

1

În perioada 24 octombrie-7 noiembrie cadrele Direcției Poliția Locală Tîrgu Mureș au efectuat aproximativ 120 de verificări pe linia disciplinei în construcții și afișajului stradal, controlului comercial și protecției mediului, reușind să rezolve cu promptitudine problemele constatate sau semnalate pe raza municipiului, în conformitate cu atribuțiile prevăzute în conținutul Legii 155/2010 – Legea Poliției Locale.

1. Astfel, pe componenta Control disciplină în construcții și afișaj stradal rețin atenția cele 37 de verificări efectuate la diverse șantiere de pe teritoriul orașului, în urma cărora au fost depistate 7 lucrări fără deținerea „Autorizației de construire”. După întreprinderea unor activități specifice, au fost stabilite împrejurările în care s-au realizat acestea, au fost identificați investitorii, beneficiarii și executanții, fiind aplicate sancțiuni în valoare totală de 9.000 de lei, în baza Legii 50/1991R – privind autorizarea executării lucrărilor de construcții.

Concomitent, în 5 cazuri s-a demarat procedura sesizării organelor competente în vederea începerii urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunilor de continuare a executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control cu atribuții în domeniu, precum și de realizare a unor lucrări fără deținerea „Autorizației de construire”.

2. Verificările efectuate pe linia Protecției Mediului au avut ca rezultat soluționarea a 14 sesizări referitoare atât la creșterea și întreținerea animalelor în adăposturi situate la o distanță mai mică de 10 metri de drumurile publice sau de ușile și ferestrele imobilelor locuite, cât și la depozitarea în containerele și europubelele aferente blocurilor de locuințe sau în coșurile de deșeuri din rețeaua stradală a reziduurilor de orice tip, de către persoane fizice sau reprezentanții unor persoane juridice.

Pe lângă amenzile în cuantum de 800 de lei aplicate în situațiile de mai sus, inspectorii Direcției Poliția Locală au somat mai multe societăți comerciale să-și îndeplinească obligațiile ce le revin potrivit prevederilor HCL nr.20/2008, de a asigura curățenia imobilelor sau terenurilor ale căror proprietari/administratori sunt.

2

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Un comentariu

  1. Pentru lucrarile de interventie asupra structurii de rezistenta, fara detinerea autorizatiei de constructie, ce scrie in lege este apa de ploaie. Ca si exemplu, individul ce a facut lucrarea din poza de mai sus ar trebui obligat sa obtina o expertiza tehnica pentru a identifica exact pagubele/daunele create si apoi, bineinteles, sa refaca pe propria cheltuiala lucrarile propuse de expert.
    Altfel, ca primeste o amenda simbolica, nici nu are sens sa se oboseasca sa se plimbe dupa avize.

    Cu stima,
    Bogdan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.