Amenzi pentru munca la negru

La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureș, în cursul lunii ianuarie 2018, au fost efectuate 36 acțiuni de control în domeniul relațiilor de muncă.

Aspectele vizate de către inspectorii de muncă au fost respectarea legislației muncii în vigoare, respectiv identificarea muncii nedeclarate și fără forme legale, respectarea repausului săptămânal, munca de noapte, transmiterea datelor în revisal în termenul legal. Cu ocazia acestor verificări au fost identificate 3 persoane care lucrau fără forme legale și 2 persoane care prestau muncă nedeclarată. S-au aplicat sancțiuni contravenționale pentru 18 agenți economici, din care 2 agenți economici au fost sancționați pentru muncă nedeclarată. Cu ocazia acestor verificări inspectorii au aplicat 29 de sancţiuni contravenţionale, din care 14 de avertismente şi 15 de amenzi în cuantum de 85.500 lei și s-au dispus 90 de măsuri obligatorii, pentru deficienţele constatate.
Domeniile de activitate ale angajatorilor în care s-au identificat persoane care prestau activitate fără forme legale sunt:
– comerț, restaurante și baruri, fabricare mase plastice

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.