Amenzi și avertismente pentru produse comercializate în chioșcurile din zona unor școli din Mureș

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Mureş a aplicat 2 amenzi contravenționale și 3 avertismente, ca urmare a verificărilor făcute în urma sesizărilor primite de la părinți și profesori, că se vând produse expirate sau cu foarte multe E-uri în preajma unor școli din județ.

Șeful Inspectoratului Școlar Județean Mureș, Ioan Macarie, a declarat joi că în urma primirii reclamațiilor respective, a cerut conducerii Protecţiei Consumatorilor să facă verificări, iar acesta s-a conformat.

“Au verificat 12 operatori economici și s-a constatat că sunt lipsă informații privind ingredientele alergene, sandvișuri și plăcinte ambalate fără inscripționare pe etichete, condiții necorespunzătoare de vânzare și manipulare, în sensul că curățenia a fost mai deficitară. Pentru acești agenți economici s-au dispus 2 amenzi contravenționale în valoare de 5.000 de lei, respectiv 3 avertismente”, a precizat Macarie.

Potrivit șefului ISJ Mureș, în cazul a 7 unități școlare unde s-au făcut de asemenea verificări, printre care Colegiile Unirea și Bolyai Farkas, Gimnaziul Serafim Duicu din Târgu Mureș, nu s-au constatat abateri de la legea protecției consumatorilor, în ce privește produsele alimentare comercializate în chioșcurile din incinta unităților școlare.

Comentează cu Facebook