Amenzi și dosare penale cu iz electoral

prefect corneliu grosuPrefectul judeţului Mureş, Corneliu Grosu, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că de la debutul campaniei electorale au fost sesizate 11 incidente, care s-au soldat cu două amenzi şi şase dosare penale, pentru distrugere şi furt de materiale electorale.

‘Avem 11 incidente electorale, din care opt finalizate, unul neconfirmat şi două în lucru, pe raza comunelor Tăureni, Mădăraş, Fântânele, Glodeni, Chibed, Livezeni, Eremitu, Dumbrăvioara şi, desigur, municipiile Luduş, Sighişoara, Reghin şi Târgu Mureş ca răspândire geografică. Din cele opt finalizate, structura incidentelor nu este spectaculoasă – distrugeri de materiale de afişaj, bannere, poate cel mai de conţinut moment, pe care nu l-am fi vrut nici noi să îl avem, este cel din Târgu Mureş, unde s-a înregistrat un dosar penal pentru furt calificat a afişelor electorale şi a bannerelor. Din cele opt incidente în două cazuri s-au aplicat sancţiuni, în cinci cazuri au fost întocmite dosare de infracţiuni la articolul 217 alin. 1 Cod Penal şi cel de la Târgu Mureş calificat ca fiind o infracţiune de furt. Aşa a fost reclamaţia formulată şi se desfăşoară cercetări de către organele de specialitate’, a arătat Grosu.

Plângerea penală pentru furt de materiale electorale a fost depusă de senatorul Gyorgy Frunda, împotriva Primăriei Târgu Mureş, care susţine că municipalitatea i-a furat un banner amplasat pe o clădire din centrul municipiului.

‘Nu fac un secret din faptul că presiunile care se fac asupra noastră şi asupra organelor de cercetare nu au nicio relevanţă, noi ne vom face datoria aşa cum spune legea, fără să ne aplecăm capul sau urechea la, dacă doriţi, elementele de originalitate a unor intervenţii. Oricum eu îmi doresc şi sper să nu avem evenimente mai multe decât trebuie. Dacă ştiu bine, într-un clasament pe ţară suntem în a doua parte a clasamentului judeţelor cu probleme de această natură’, a susţinut prefectul de Mureş, fără a intra în detalii.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.