Ameropa a finalizat achiziția Azomureș

In cursul ultimelor zile, compania Ameropa a finalizat procedura de achizitie a combinatului chimic Azomures, conform intelegerilor semnate la sfarsitul anului trecut. Prin achizitia celui mai important producator de ingrasaminte din Romania, Ameropa isi consolideaza pozitia pe piata si introduce Azomures, impreuna cu cei 2600 de angajati, intr-o retea mondiala de producere si comercializare a ingrasamintelor pentru agricultura.

Grupul Ameropa si-a asumat in momentul tranzactiei investitii de peste 200 de milioane de dolari, investitii ce vor viza echipamente de protectie a mediului si de eficientizare a productiei de ingrasaminte, in special la instalatiile de azotat de amoniu si uree. Modernizarea actualelor echipamente va reduce impactul asupra mediului, inclusiv in cazul imisiilor de amoniac. Totodata este vizata si o eficientizare a modului de folosire a surselor de energie, avand ca scop reducerea impactului asupra mediului inconjurator. Investitiile sunt planificate sa se deruleze in urmatorii 4 ani, astfel ca activitatea pe platforma sa respecte normele de protectie a mediului, conform legislatiei in vigoare. In acest sens, Azomures este in discutii avansate pentru finalizarea primelor contracte cu furnizorii de echipamente si in urmatoarele doua luni vom putea oferi detaliile primelor investitii.

“Preluarea Azomures este o tranzactie importanta pentru Ameropa si o premisa de dezvoltare in viitor. In cadrul grupului, Azomures reprezinta deja un brand puternic in domeniul ingrasamintelor chimice, iar investitiile pe care le vom derula la Tirgu Mures vor consolida acest lucru” a declarat dl. Jan Kadanik, vicepresedinte al Consiliului de Administratie al Azomures.

Sursa: Biroul de presa Azomures

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.