Anchetă a IPJ Mureş după ce un elev din Sărmaş a fost filmat în timp ce lovea un om al străzii

batut

Poliţiştii mureşeni au declanşat o anchetă pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice în cazul unui elev de la Liceul ”Samuel Micu” din Sărmaş, care a fost filmat în timp ce lovea cu cruzime un om al străzii, iar filmuleţul a fost postat pe Facebook, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Surse judiciare au declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că elevul cercetat este cunoscut ca având un comportament deviant.

”Poliţiştii mureşeni s-au autosezizat şi au declanşat o anchetă în cazul unui elev de la Liceul din Sărmaş care a fost filmat în timp ce lovea un om al străzii, filmuleţul fiind postat pe o reţea de socializare. Incidentul a avut loc în această săptămână. Se întreprind cercetări pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, deoarece nu s-a depus nicio plângere la Poliţie din partea victimei. Am indentificat atât agresorul, cât şi victima şi persoana care a filmat scena. Elevul agresor este minor, a rămas repetent o singură dată şi este cunoscut ca având un comportament deviant”, au spus sursele citate.

Potrivit acestora, elevul care a filmat şi a postat filmuleţul pe reţeaua de socializare este, de asemenea, minor, şi a rămas repetent de două ori.

Directorul liceului din Sărmaş, Oana Mititean, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că elevul filmat în timp ce lovea un om al străzii este în clasa a IX-a la profesională, clasă pe care o repetă.

“Este un elev problematic, a avut nota scăzută la purtare. Verbal, permanent, deranjează şi jigneşte colegii, dar şi cadrele didactice. A fost consiliat de psiholog”, a spus aceasta.

Directorul a afirmat că unitatea de învăţământ nu poate lua măsuri împotriva elevului, deoarece incidentul nu a avut loc în incinta şcolii.

“Suntem legaţi de mâini şi de picioare, putem acţiona atât cât ne permite regulamentul. În afară de sancţiuni minimale nu avem ce face.Voi sta de vorbă cu el şi îl voi mustra, individual, nici măcar nu pot în faţa casei”, a spus Mititean.

Mediafax

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Un comentariu

  1. Scoala de corectie,cum adica nu se poate face nimic?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.