Andreea Nistor: ,,Nu există ‹‹Nu pot››”

Născută în Târnăveni, Andreea Nistor a îmbrăţişat cariera de stewardesă la doar 22 de ani. A terminat liceul la Andrei Bârseanu în Tîrnăveni şi a absolvit Universitatea de Litere şi Arte Lucian Blaga din Sibiu, specializarea Română – Engleză. În prezent este în anul doi la Masteratul Studii Europene de la Cluj Napoca.

,,La vârsta de 19 ani m-am ,,desprins” de părinţii mei. Atunci am început să câștig propriii mei bani. Eram în primul an de facultate, în ultima lună de şcoală şi în drum spre facultate am primit un fluturaş cu o ofertă de joburi în Grecia. Le-am comunicat părinţilor faptul că voi pleca în Grecia să lucrez pe o perioadă de 3 luni deoarece îmi doresc să am banii mei şi vreau să încep să fiu independentă”, s-a destăinuit Andreea.

Cu toate că la început părinţii ei nu au fost de acord, a luat decizia să se descurce singură şi de aici a început totul. Pentru a ajunge stewardesa, Andreea a trecut prin multe examene, emoţii, nopţi de nesomn, drumuri, dar ambiția a făcut-o învingătoare: „Mă aflam în vacanţa de vară în Târnăveni în anul 2011, căutându-mi pe internet un job în Cluj. Astfel am dat de anunţul pentru stewardesă în Emiratele Arabe Unite. Deşi speranțele că voi reuși erau mici, am trimis totuşi CV-ul…”.

1 la 3.000

,, …Aşa se face că după două săptămâni am primit un e-mail în care mi se aducea la cunoştinţă faptul că am fost selecţionată alături de alţi 400 de candidaţi pentru a susţine două examene la Bucureşti”, povesteşte Andreea Nistor începutul carierei sale.

După mai multe examene şi interviuri, unde s-au prezentat numai fete frumoase, Andreea a reuşit să fie angajată la cea de-a doua companie aeriană din lume, la numai 22 de ani, fiind una dintre cele trei fete care au obţinut acest job, dintr-un total de peste 3.000 care s-au aliniat la start.

„Deşi viaţa de stewardesă este foarte grea, presupunând multă muncă şi o mare responsabilitate (am trecut prin cele mai grele momente ale vieţii mele până să ajung aici) acum nu regret nicio clipă pasul pe care l-am făcut şi sunt mulţumită de ceea ce fac. Am ajuns la concluzia că nu există ,,nu pot” sau ,,nu reuşesc”, ci doar teama de a nu şti să faci anumite lucruri, însă prin multă practică poţi excela în orice domeniu şi vă spun asta din propria mea experienţă”, a mai adăugat stewardesa Andreea.

„Consider că la vârsta de 22 de ani sunt împlinită pe toate planurile, mai ales pe cel financiar, iar visul meu de a deveni o persoană independentă s-a concretizat”, şi-a încheiat Andreea povestea.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.