Andy Herczeg a organizat pentru al doilea an o competiţie de fotbal feminin în Mureș

Actuala componentă a echipei naţionale de fotbal feminin, Andy Herczeg s-a născut la Luduş acolo unde şi-a început activitatea sportivă. A fost legitimată la ACS Mureşul Luduş (2003-2006), apoi la Cityus Tîrgu Mureş (2006-2013). 

Cu această echipă a devenit campioană naţională şi a câştigat Cupa României. A evoluat în Liga Campionilor în patru ani competiţionali, a fost finalistă în Cupa României şi vicecampioană naţională din 2009 până în 2011. A fost componentă a echipelor CFR Timişoara şi Oţelul Galaţi (golgetera echipei), după care a început cariera internaţională la echipe din Ungaria şi Suedia fiind golgeteră în mai mulţi ani. În ţară, din 2008 şi până în prezent a fost convocată la toate loturile naţionale, fiind remarcată la fiecare meci. 

Puternic legată de oraşul natal, Andy Herczeg a organizat pentru al doilea an o competiţie de fotbal feminin care îi poartă numele şi la care au participat şase echipe din Cluj-Napoca, Tîrgu Mureş, Prundu Bârgăului, Odorhei şi Miercurea Ciuc. 

După încheierea meciurilor din cele două grupe, finala mică a revenit echipei CSM Tîrgu Mureş, iar finala mare a fost câştigată de Vasas Odorhei. 

Pe locul II s-a clasat U Olimpia Cluj-Napoca, iar pe locul IV, Heniu Prundu Bârgăului. 

Premierea a fost efectuată de Cristian Moldovan, Dee Iuliu şi Viorel Tripon. 

Au primit premii golgetera Lavinia Boandă (U Olimpia), portarul Drăguş Kinga (CSM) şi jucătoarea turneului Papp Szidonia (Heniu). 

La reuşita competiţiei au contribuit partenerii (Clubul Mureşul, Primăria şi Consiliul local Luduş), sponsorii (SC Coppitech, SC Diana Trans), arbitrii Teodor Raţiu şi Geczi Lorand şi asistenta medicală Mărioara Raţiu. La festivitatea de premiere, şase spectatori au primit prin tragere la sorţi câte un tricou al echipelor RSC Anderlecht, Zaragoza CFF, Fortuna Hjorring, Eto Gyor, Hellas Verona şi Sassuolo, premii trimise de colegele de Naţională a talentatei sportive din Luduş.

 NOTĂ: În primele zile ale lunii ianuarie, echipa Naţională a României cu Andy în componenţă a plecat la un turneu de verificare în China.

Ioan A. BORGOVAN 

Comentează cu Facebook