fbpx

Angajații vor primi acces online în REVISAL, pentru a-și verifica istoricul în muncă

Angajații din România vor avea acces, online și neîngrădit, la datele proprii din Registrul de evidență a salariaților (REVISAL), după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, un proiect de lege în acest sens.

Inițiativa prevede, pe de o parte, că în Registrul de evidență a salariaților vor fi incluse, de acum înainte, și informații despre nivelul și specialitatea studiilor absolvite, pentru a veni în sprijinul celor care ocupă funcții pentru care sunt obligatorii anumite calificări.

Pe de altă parte, Revisal va fi accesibil online pentru salariați și foști salariați, în privința datelor care îi privesc. Informațiile din Registrul vor putea fi vizualizate, descărcate și tipărite, fiind totodată posibilă generarea online și descărcarea unui extras din Registru.

Așadar, angajații vor putea vedea, oricând, informațiile privind contractele de muncă și vechimea, dar și dacă angajatorii le-au plătit contribuțiile către stat.

De asemenea, vechimea în muncă și/sau în specialitate va putea fi dovedită și cu extrasul generat online, document cu putere juridică.

economedia.ro

Comentează cu Facebook
Punctul

FREE
VIEW