Animale moarte pe lângă E 60

Prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, a fost sesizat în această dimineață de către primarul comunei Nadeș, Iván Erhárdt László de faptul că, pe raza comunei Nadeș, în zona Canton Nadeș, în parcarea situată lângă E 60, pe partea dreaptă în sensul de mers spre Sighișoara, a fost depozitată, în mod ilegal, o cantitate mare de leșuri, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Primarul a sesizat și faptul că, în zona sus menționată, este un miros insuportabil și un posibil focar de infecție.

Prefectul județului Mureș a dispus o acțiune de urgență cu privire la acest incident cu potențiale riscuri asupra mediului și sănătății populației.

”În cursul acestei dimineți am fost sesizat de primarul din Nadeș că, pe marginea drumului E 60, au fost depozitate resturi animale în putrefacție. Am dispus Gărzii de Mediu, Inspectoratului de Poliție Județean Mureș și Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Mureș să se deplaseze de urgență la fața locului și, într-adevăr, se confirmă faptul că aproximativ două tone de resturi animale au fost depozitate pe marginea drumului. A fost identificat autorul și, cu siguranță, se vor lua măsurile legale asupra celui care a comis această faptă,” a declarat prefectul județului Mureș, Mircea Dușa. (EG)

Comentează cu Facebook