Animaţie grafică: cum s-a produs accidentul din Mureș, între un TIR și o mașină a corpului diplomatic

O animație grafică realizată de Observator arată cum s-a produs accidentul din Mureș, între un TIR și o mașină a corpului diplomatic. Un taxi, de asemenea, a fost acroșat. Impactul s-a soldat cu moartea unui atașat al Ambasadei Albaniei și a soției sale românce.

Surse din anchetă spun că la volanul mașinii corpului diplomatic era soția atașatului albanez, o româncă în vârstă de 36 de ani. Martorii spun că tânăra mergea cu viteză între localitățile Suseni și Brâncovenești.

Deși drumul era drept, automobilul în care se afla cuplul a ajuns pe contrasens, în fața unui TIR. Șoferul TIR-ului a tras de volan, dar mașina sa a intrat în balans. A urmat impactul violent, în urma căreia mașina corpului diplomatic a fost proiectată în afara drumului.

TIR-ul scăpat de sub control a lovit și un taxi, care era în spatele mașinii cuplului, iar apoi s-a răsturnat. În mașina corpului diplomatic, șoferița și soțul ei de 42 de ani au murit. Anchetatorii iau în calcul varianta că tânăra a adormit la volan.

VEZI VIDEO PE OBSERVATOR TV

Poliţia a transmis următorul comunicat de presă:

La data de 22.05.2019, la ora 17.05, pe DN 15 E578, la km 114+400 m, în afara localității Suseni, s-a produs un accident rutier.

Din primele cercetări efectuate la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că, o femeie, de 36 de ani, din județul Harghita, în timp ce conducea un autoturism, ar fi pătruns pe sensul opus de deplasare, unde a intrat in coliziune cu un ansamblu de vehicule, condus de un bărbat, de 32 de ani, din județul Alba, care s-a răsturnat pe carosabil, intrând în coliziune cu un alt autoturism, condus din direcția Reghin-Toplița, de către un bărbat, de 29 de ani, din județul Mureș.

În urma accidentului a rezultat decesul conducătoarei auto, de 36 de ani, precum și a unui pasager, aflat în autoturismul condus de aceasta, respectiv un bărbat, de 42 de ani, cetățean străin.

Alte două persoane, respectiv conducatorii celorlalte două vehicule au suferit vătămări corporale ușoare.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs incidentul.

Comentează cu Facebook