Ansamblul Artistic “Mureşul”, spectacol de dansuri din toate regiunile reunite în 1918, în premieră

Ansamblul Artistic Profesionist “Mureşul” din Târgu Mureş a anunţat pregătirea, în premieră, a unui spectacol de dansuri populare din toate regiunile ţării, care au fost reunite în anul 1918, pentru marcarea Centenarului Unirii.

“Avem pregătite dansuri din Oltenia, Muntenia, Transilvania; Moldova, iar alături de dansatori se vor afla şi solistele mureşene, care vor prezenta cântece patriotice. Acest spectacol, ‘România-i ţara mea!’, va fi prezentat în 24 noiembrie, în avanpremieră, la Stânceni. În data de 25 noiembrie va avea loc premiera la Ansamblul Mureşul. Apoi, în 1 Decembrie, vom avea două spectacole la Târgu Mureş, iar în data de 2 decembrie îl prezentăm la Alba Iulia. Vom mai avea un spectacol în 5 decembrie, la Gheorgheni şi la la Odorheiul Secuiesc. Suntem bucuroşi că putem să prezentăm acest spectacol în toate oraşele mari”, a arătat directorul adjunct al Ansamblului Artistic Profesionist “Mureşul” din Târgu Mureş, Teodor Ţogorean.

Ansamblul Artistic Profesionist “Mureşul” a fost înfiinţat în anul 1956 pentru a pune în valoare cultura populară tradiţională, portul, obiceiurile, cântecele şi jocurile populare specifice celor ce locuiesc în această zonă sud-estică a Transilvaniei, români, maghiari, romi, saşi şi altor etnii.

Din anul 1990, Ansamblul Artistic Profesionist “Mureşul” funcţionează cu două secţii, romană şi respectiv maghiară, fiecare dintre acestea având compartimente artistice (orchestră, corp de balet, solişti, personal tehnic) necesare realizării unor spectacole complexe. AGERPRES

Comentează cu Facebook