fbpx

Apel pentru respectarea perioadei de prohibiție

In ultimele 7 zile, s-au gasit la pescuit mai multi pescari care s-au scuzat motivand fel si fel de pretexte. Uni dintre ei, nu au fost absolviti de sanctiuni contraventionale de catre reprezentantii politiei/jandarmeriei.

Mai sunt doar 18 zile din perioada de valabilitate a prohibitiei, va rugam sa aveti rabdare ! Altfel, riscati sa fi-ti sanctionati cu amenda + suspendarea dreptului de a practica pescuitul pe o perioada de 90 de zile. anunță Ajvps Mureş.

La data de 17.05.2022, in aval de barajul priza 2 de pe str.Barajului din Tg. Mures, s-au aplicat doua sanctiuni contraventionale de catre Politia Tg. Mures.Totodata, dupa incheierea perioadei de prohibitie, va rugam frumos sa verificati capturile in zona burtii/abdomenului pentru a afla daca exemplarul prins are sau nu icre, iar in cazul in care constatati ca are icre, va rugam foarte frumos sa il eliberati de indata pentru a-i oferi sansa de depunere/reproducere !!! O atentie sporita merita avuta asupra speciilor de pesti care pot avea perioada de reproducere pana in luna iulie-august (Caras, Clean, Lin, Mreana si Platica). Daca vom respecta acest lucru etic, cu siguranta vom avea numai de castigat cu totii. anunță Ajvps Mureş.

Comentează cu Facebook
Punctul

FREE
VIEW