Aplauze furtunoase la Festivalul Internațional ”Petre Săbădeanu”

Sala mare a Palatului Culturii a găzduit duminică, seara, cea de – a patra ediție a Festivalului Internațional de interpretare a cântecului popular ”Petre Săbădeanu”.

Organizat de Uniunea Mondială de Folclor și Fundația Culturală “Șopterean” în parteneriat cu  Centrul Judeţean pentru Cultură Tradiţională şi Educaţie Artistică Mureş, concursul este dedicat soliștilor vocali cu vârsta cuprinsă între 16 și 30 de ani. Concurenții veniți din toate colțurile țării aveau de interpretat o doină sau cel mult două strofe dintr-o baladă fără acompaniament orchestral și un cântec ritmat cu acompaniament, specific zonei pe care o reprezintă. Printre concurenți s-au aflat și doi mureșeni, Orban Cătălin, elev la Liceul de Artă din Târgu Mureș, pregătit de interpreta Anca Branea care a prezentat două cântece din repertoriul lui Petre Săbădeanu și Măcinică Rareș Codruț.

În afara concursului au susținut recitaluri un grup din Ucraina, un beduin din Israel, care a cântat la o chitară orientală, iar francezul ”bisat” a cântat la acordeon. Toată sala a fost în extaz când pe scenă a apărut îmbrăcat în costum popular controversatul Cristian Pomohaci, preotul caterisit. Îndelung aplaudat și luat cu asalt de câteva spectatoare care i -au oferit buchete de flori, Pomohaci a fost urmat de momentul mult așteptat, desemnarea câștigătorilor.

EM

(Foto: EG)

Câștigătorii Festivalului concurs internațional de interpretare a cântecului popular “Petre Săbădeanu”, Târgu Mureș

Publicată de Punctul pe Duminică, 3 noiembrie 2019
Orban Cătălin
Măcinică Rareș Codruț
Cristian Pomohaci

Comentează cu Facebook