Aproape 1 milion de lei merg la Băile Tușnad

baile tusnadConsiliul Judeţean Harghita a aprobat o hotărâre prin care a alocat suma de 900.000 de lei staţiunii Băile Tuşnad pentru punerea în funcţiune a centrului Wellness din localitate, investiţie care este aproape finalizată, dar care nu este predată de constructor până nu vor fi achitate facturile restante.

Stațiune favorizată

Preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, a declarat că staţiunea Băile Tuşnad este una dintre localităţile favorizate, întrucât a primit de la autoritatea judeţeană, în acest an, peste jumătate de milion de euro. În opinia lui Borboly, acest lucru demonstrează solidaritatea care există în judeţ, indiferent de partid politic, făcând referire la faptul că primarul din Băile Tuşnad, Albert Tibor este membru al Partidului Civic Maghiar, iar majoritatea în CJ este deţinută de UDMR.
Preşedintele CJ a subliniat că suma de 900.000 lei este una importantă pentru judeţ şi şi-a exprimat convingerea că obiectivul va atrage turişti şi va contribui la dezvoltarea economică a zonei. „Este foarte important (nr: centrul wellness), pentru că se vede că în alte ţări, chiar şi în Ungaria, pe o rază de 50 – 60 km, turismul local se dezvoltă foarte repede. Şi trebuie să ştiţi că în judeţul Harghita sunt mii de spaţii de cazare şi avem zone protejate, monumente istorice, mofete, foarte multe posibilităţi de a petrece timpul liber şi asta este un plus şi pot să le spun marilor centre turistice: Atenţie că vine Harghita!”, a declarat Borboly Csaba.

Dezvoltarea turismului

Despre unele discuţii referitoare la faptul că autoritatea judeţeană ar fi putut să devină co-acţionar al centrului wellness, Borboly a susţinut că e mai bine ca de acest lucru să se ocupe cei care au experienţă. El a mai amintit de ajutorul substanţial pe care l-a dat fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, pentru construirea centrului.
Primarul din Băile Tuşnad, Albert Tibor, şi-a exprimat satisfacţia pentru faptul că investiţia va fi dată în folosinţă, subliniind că este una dintre puţinele oportunităţi ale staţiunii de a atrage turişti, dar şi pentru a crea locuri de muncă. El a precizat că investiţia este finalizată în proporţie de 99 la sută, dar că constructorul nu doreşte să o predea până nu se achită o parte dintre facturile restante. „Avem de dat, în total, suma de 1,6 milioane, dar dacă plătim jumătate, atunci ne predau construcţia şi putem să dăm în folosinţă. Şi vedem din bugetul pe anul viitor ce putem face, avem promisiunile şi de la Guvern că şi ei vor contribui la finalizarea achitării facturilor”, a adăugat primarul din Băile Tuşnad.

Jacuzzi, bazine și saună

Centrul din Băile Tuşnad are şase bazine – unul pentru copii până la 4 ani, un jacuzzi, un bazin de înot de 14 pe 7 metri şi trei bazine cu apă termală.
Interesant este că unul dintre bazine cu apă termală va fi în aer liber şi va fi interconectat cu unul din interior, doritorii putând ajunge pe sub perete, din interior în afară. De asemenea, turiştii vor avea la dispoziţie patru saune – finlandeză, turcească, cu sare şi cu infraroşu – un centru de masaj şi două localuri. Capacitatea centrului wellness va fi de aproximativ 1.300 de persoane pe zi, iar autorităţile speră că numărul turiştilor se va tripla după darea în folosinţă.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.