Aproape 39.000 de țigarete care urmau a fi vândute în Mureș confiscate de Poliție

Polițiștii din Prahova au surprins în flagrant delict două persoane care produceau și comercializau ilegal produse din tutun. Aproape 39.000 de țigarete au fost descoperite pe DN 1, la Sinaia.

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al I.J.P. Prahova au surprins în flagrant delict două persoane bănuite că ar fi produs și comercializat țigarete în afara cadrului stabilit de lege.

Astfel, ieri, 9 ianuarie a.c., persoanele bănuite au fost depistate conducând un autoturism pe DN 1, fiind oprite în trafic, în stațiunea Sinaia.

În urma controlului autoturismului, polițiștii au descoperit în habitaclu și portbagaj 38.740 de țigarete netimbrate, care au fost indisponibilizate.

Continuând cercetările, a rezultat că țigaretele ar fi fost produse la domiciliul unuia din cei doi ocupanți ai autoturismului, urmând să fie valorificate în județele Mureș, Brașov și Sibiu.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de producere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal autorizat.

De asemenea, una dintre persoanele bănuite (un bărbat, de 44 de ani, din Bucov) a fost reținută și încarcerată în Arestul I.J.P. Prahova, urmând a fi prezentată instanței, cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități.

Agerpres

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.