Aquaserv reia furnizarea apei la 12 asociații, dar de luni sistează la altele

Purtătorul de cuvânt al companiei regionale de apă Aquaserv, Nicu Tomulețiu, a declarat vineri pentru Punctul și Radio Son că s-a încasat în jur de 10% din valoarea facturilor restante pentru care s-a decis sistarea apei la 12 asociații de locatari din Târgu Mureș, de la începutul săptămânii, acestea urmând să fie rebranșate în cursul zilei de vineri. Pe de altă parte, Aquaserv va continua programul de sistări, la celelalte programate, de lunea viitoare.

 “Începând din 11 martie, conform graficului, a fost sistată apa la 12 asociații. Valoare totală a debitelor asociațiilor care se regăsesc pe listele de sistări este de peste 2 milioane de lei. Astăzi toate cele 12 vor fi rebranșate, în urma unor efectuării unor plăți, în total de peste 200.000 de lei, deci cam 10%. De luni, se continuă cu cele programate. Dorim să recuperăm datoriile, nu să sistăm apa”, a spus Tomulețiu, arătând că Aquaserv are deschidere față de cei care demonstrează că depun eforturi să-și reducă datoria, prin plăți parțiale și eșalonări de plată.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Aquaserv, compania face apel la președinții de asociații să în serios avertismentele sale, mai ales că le-a trimis notificări în urmă cu o lună, urmate de sms-uri și afișe la blocuri.

În ce privește aspectul legat de sănătatea publică, Tomulețiu a spus că în momentul în care se transmite notificarea de sistare la asociații sunt informate și Direcția de Sănătate Publică și Primăria, iar dacă ar exista semnale legate de acest aspect cu siguranță DSP ar solicita să se ia măsuri, iar compania s-ar conforma. Referitor la propunerea din Consiliul Local Târgu Mureș, ca la asociațiile de locatari cu restanțe să se furnizeze apă măcar o treime din zi, Tomulețiu a spus că acest lucru ar fi posibil “doar contra cost și la solicitarea respectivei asociații”.

Potrivit graficului afișat pe site-ul companiei, Aquaserv are în plan sistarea apei la asociațiile rău-platnice din Târgu Mureș până în 22 martie 2019 inclusiv.

Comentează cu Facebook