Arestări în rândul traficanţilor de droguri

Poliţiştii BCCO Braşov şi procurorii DIICOT au efectuat o serie de percheziţii domiciliare la Braşov, Ghimbav şi Târgu-Mureş într-un dosar de trafic de substanţe psihotrope, fiind reţinute în urma acestora patru persoane, iar peste 100.000 de euro şi 22.000 lei au fost ridicaţi, potrivit unui comunicat IGPR remis joi AGERPRES.

”La data de 3 octombrie a.c, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, cu suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor DIICOT-Serviciul Teritorial Braşov, au efectuat nouă percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Braşov, a oraşului Ghimbav şi pe raza municipiului Târgu-Mureş. Activităţile au vizat domiciliile a şapte persoane, cu vârste cuprinse între 18 şi 36 ani, despre care existau indicii că ar fi implicate în traficul de substanţe psihotrope. În urma percheziţiilor, au fost descoperite 250 de grame de substanţe cu conţinut psihotrop, împărţite în 160 de doze individuale pregătite pentru a fi comercializate, cinci grame de rezină de cannabis, aproximativ 110 grame de substanţă activă şi diferite produse (mătase de porumb, acetonă) folosite la prepararea etnobotanicelor”, potrivit sursei citate.

De asemenea, poliţiştii au ridicat 105.000 de euro şi 22.500 de lei despre care există indicii că ar proveni din comercializarea acestor produse, bani asupra cărora s-a luat măsura instituirii sechestrului asigurator. În fapt, din cercetările efectuate în cauză au rezultat indicii că un bărbat, de 29 de ani, din Mureş, care la începutul anului şi-a stabilit domiciliul în municipiul Braşov, ar fi demarat activitatea de comercializare a etnobotanicelor. Acesta ar fi procurat substanţe prin intermediul internetului, ţara de provenienţă a acestora fiind Polonia. Coletele cu substanţe active ar fi fost direcţionate ulterior către adresa de domiciliu a fratelui său, un bărbat de 32 de ani, respectiv a soţiei sale, ambii bănuiţi de implicare la rândul lor în activităţile infracţionale, arată documentul citat.

Potrivit aceleiaşi surse, poliţiştii au mai documentat activitatea infracţională a altor patru bărbaţi, prin intermediul cărora substanţele ar fi fost distribuite. Din cele 110 grame de substanţă activă descoperite în posesia membrilor grupării, s-ar fi putut produce aproximativ 5,5 kilograme de substanţe etnobotanice.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, în cadrul dosarului instrumentat sub supravegherea DIICOT-Serviciul Teritorial Braşov. Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale Braşov şi a Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Mureş, mai menţionează comunicatul de presă. AGERPRES

Comentează cu Facebook