Arestați pentru proxenetism și trafic de minori

curtea de apel targu muresCurtea de Apel Târgu Mureş a menţinut, luni, mandatele de arestare preventivă, pentru 29 de zile, pe numele a şase persoane persoane acuzate de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) de proxenetism şi trafic de minori.

Şeful DIICOT Mureş, Alin Lazăr, a precizat luni că 13 persoane au fost învinuite iniţial că fac parte din această grupare specializată în activităţi de proxenetism şi trafic de minori, însă opt au fost reţinute formulându-se împotriva acestora propuneri de arestare preventivă.

Lazăr a precizat că este vorba despre o grupare specializată prin intermediul căreia cel puţin 15 femei, din care mai mult de jumătate minore, s-au prostituat în zona unor unităţi de cazare din judeţul Mureş. Potrivit şefului DIICOT Mureş, o parte dintre femei se prostituau voluntar, cu ajutorul grupării, iar altele erau exploatate sexual.

Gruparea a fost în atenţia DIICOT de aproape şapte luni. Unul dintre cei arestaţi preventiv a mai desfăşurat activităţi de acest gen şi are un dosar penal, pentru trafic de persoane în afara ţării, iar printre cei prezentaţi în faţa instanţei se mai regăsesc un taximetrist, un medic şi un proprietar de pensiune în Târgu Mureş.

Potrivit Curţii de Apel Târgu Mureş, dintre cele opt persoane faţă de care s-a formulat solicitarea arestării preventive, şase au fost arestate preventiv – Vinca Ludovic Valentin, Farcaş Attila Tihamer, Caracalia Luchian Emil, Rusu Filon, Ruzsi Mihaly şi Orban Erno. Faţă de Ballai Stefan Emilian şi Băţagă Luchian Emil instanţa a luat măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea. AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.