Aruncăm pisica moartă în curtea altuia…dacă vorbim de terenul de joacă

Astfel s-ar putea rezuma povestea terenului de joacă din cartierul târgumureșean ”Aleea Carpați” . În urma unor sesizări făcute de cititorii din acest cartier, colegii de la pontmaros.ro au încercat să afle până când va fi lăsat în paragină terenul de joacă, denumit pompos ”parcul pentru copii”, situat în spatele Curții de Conturi.

Copiii ar vrea să se joace, dar nu au unde!

În ultimii ani, cartierul situat între apele râului Mureș și canalul Turbinei ”a mai întinerit”, după ce s-au mutat mai multe familii cu copii mici în blocurile din zonă. Așa – zisul teren de joacă, parc pentru copii însă – atât de necesar celor mici – arată jalnic. Nu e delimitat de carosabilul dintre blocuri, prezentând un real pericol de accidentare. Mașinile circulă cu viteză pe drumul cu sens unic, altele intră pe străduța rezervată doar riveranilor. În parc toboganul, leagănele sunt într-o stare deplorabilă. Nisipul apare în urme abia perceptibile pe lângă tobogan. Pe scurt: plătitorii de taxe și impozite din zonă sunt nemulțumiți!

Consilierii UDMR sunt de vină!

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Mureș, Cosmin Blaga, întrebat fiind de colegii de la pontmaros despre soarta terenului de joacă, a spus că a existat un proiect pentru reabilitarea parcului, au și fost începute demersurile în acest sens, dar din lipsă de fonduri au fost sistate. Vinovați pentru lipsa banilor sunt consilierii locali UDMR care nu au votat rectificarea bugetară. Nu e totul pierdut, pentru că odată cu noua rectificare bugetară vor fi șanse pentru obținerea banilor pentru reabilitarea parcului din Aleea Carpați s-a arătat optimist Blaga.

Proasta gospodărire e de vină!

Primăria și purtătorul de cuvânt al instituției municipiului de câteva săptămâni duc o campanie de denigrare și de distribuire a unor informații false, este de părere Kovács Levente , președintele executiv al UDMR Târgu Mureș. ”Pe hârtie se poate vota orice sumă, dar fără bani nu se pot onora plățile”, a explicat Kovács Levente făcând referire la sumele umflate pe hârtie care duc la îndatorirea orașului. O gospodărire mai judicioasă ar fi permis și reabilitarea parcului în cauză, a mai spus președintele dând de exemplu cheltuielile inutile, ca de pildă pavajul cu pișcoturi din str. Gh. Doja.

În loc de concluzie, dacă am început cu un proverb, să încheiem în aceeași notă: speranța moare ultima!

Comentează cu Facebook