ASA Tg. Mureş încheie sezonul Ligii 1 cu o remiză

În ultimul meci al play-outului Ligii 1 la fotbal disputat luni, ASA Tg. Mureş şi CSMS Iaşi au terminat la egalitate 1-1 meciul disputat pe stadionul TranSil din Tg. Mureş.  Golurile au fost înscrise de Moldovan în minutul 14 pentru ieşeni, respectiv Nicoliţă în minutul 82 pentru mureşeni. Partida a fost una fără miză, ASA era deja retrogradată în timp ce echipa din Iaşi era pe primul loc din play-out lipsită total de grijile retrogradării. Meciul mai mult a contat pentru moralul celor două echipe, pentru imaginea lor. Mureşenii vroiau să încheie sezonul cu o victorie pe care nu au mai obţinut-o din luna martie, dar mai ales să înscrie un gol în această partidă, în timp ce ieşenii vroiau să termine neînvinşi acest play-out.  Primul şut pe poartă a aparţinut gazdelor prin Nicoliţă în minutul 13 care a şutat de la 20 de metri în braţele portarului ieşean. Un minut mai târziu oaspeţii aveau să deschidă scorul prin Moldovan care a reluat cu capul din 6 metri în poarta goală o centrare venită de la Stefănescu după o ieşire neinspirată a portarului mureşean. În minutul 21 Petriş de la gazde şutează de la marginea careului în fundaşul ieşean Mihalache care respinge mingea cu cotul, arbitrul lăsând jocul să continue. Finalul primei reprize a adus două ocazii mari, câte una la ambele porţi. Mai întâi în minutul 42 portarul ieşean Caparco se opune de două ori la şuturile atacanţilor Stoica şi Sin. Apoi în minutul 45 portarul mureşean respinge acrobatic şutul lui Moldovan. Repriza a doua a început cu o fază bună de a marca pentru cei de la ASA. În minutul 52 Sin scapă spre poarta ieşeană însă jenat uşor de fundaşul Ciucă trimite slab balonul cu capul în pământ şi portarul oaspeţilor prinde cu uşurinţă. În minutul 72 ieşenii au o ocazie importantă de a înscrie prin Ţigănaşu care a şutat  din careu puţin peste poartă la o fază la care arbitrul partidei a lăsat avantaj la un fault asupra lui Asăvoaiei. În minutul 78 tot ieşenii au o mare ocazie prin Moldovan care scăpat singur cu portarul Moga, a şutat peste poartă. Cum ocaziile se răzbună, mureşenii reuşesc egalarea în minutul 82 prin Nicoliţă care a preluat mingea pe lângă portarul Caparco, ieşit în întâmpinare după o pasă foarte bună primită de la Ferfelea. Ieşenii puteau să dea lovitura în minutul 90, dar portarul Moga reuşeşte să-l blocheze în ultimă instanţă pe Asavoaiei scăpat singur spre poartă. În urma acestui rezultat ASA a terminat pe ultima poziţie a clasamentului cu 14 puncte în timp ce echipa din Iaşi termină pe primul loc acest play-out fără nicio înfrângere. Formaţia mureşeană şi-a luat astfel rămas bun de la Liga 1, aceasta va evolua după cum se ştie în sezonul viitor, în Liga 2.  Au evoluat formaţiile:

ASA: Moga- Dulap, Tudose, Marius Constantin, Mendy, Candrea( Ferfelea), Petra( Iliescu), Petriş, Bănel Nicoliţă, Sin, Schieb( Stoica)

Iaşi: Caparco- Mihalache, Gheorghe, Bosoi, Panţâru( Asavoaiei), Ciucă, Matos Des Santos, Ţigănaşu, Ştefănescu, Ciucur( Bădic), Moldovan

Socaciu Narcis

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.