Atenţie ! Trotuarele trebuie curăţate de zăpadă


Având în vedere căderile abundente de zăpadă, precum și viscolul înregistrat în cursul nopții de 05 – 06.01.2017, Direcția Poliția Locală Tîrgu Mureș roagă tîrgumureșenii să acționeze în sensul curățării trotuarelor, prevenind astfel accidentările concetățenilor noștri.

“Pe această cale, invocăm prevederile Hotărârii Consiliului Local nr. 20/2008, art.11 alin.1, conform căreia ,,proprietarii, administratorii și chiriașii imobilelor, sunt obligați să asigure curățenia trotuarelor, acoperișurilor, teraselor de zăpadă și gheață și să execute desfundarea rigolelor…”. Neîndeplinirea acestor obligații conduce la sancțiuni aplicate de către cadrele Poliției Locale.
Contextual, specificăm faptul că depozitarea zăpezii se face la limita dintre carosabil și trotuar, fără acoperirea rigolelor, a gurilor de canal sau obturarea căilor de comunicație ( ex.treceri de pietoni, intrări în curți, alei etc).” se spune în comunicat.

Poliţia Locală apelează la spiritul civic caracteristic tîrgumureșenilor, reiterând solicitarea de a acționa în sensul celor sus-menționate.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Un comentariu

  1. Ziua buna am si eu o nelamurire in vederea curatarii trotuarului de catre licatari eu stau la bloc intrun apartament macim 70 metri patrati ce legatura am eu ca cetatean sa curat trotuaru nu este propietatea mea sa am obligatia sa o curat daca eram proprietar al trotuarului aveam obligatia sa il cueat .este un spatiu public ca si toate strazile nui domeniu privat nu aveti voie sa obligati cetateni blocurilor sa curete zapada .dupa cate stiu domeniu public apartine primariei nu a locatarilor.oare nu obligati locatari blocurilor sa aiba si autorizatie ca sa curete zapada de pe trotuar.daca vreau sa sap o groapa pe trotuar imi trebuie autorizatie pentru ca ii domeniu public asa ca zapada de pe trotuar este pe domeniu public sa se ocupe primaria nu locatari punct………..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.