Au început lucrările de plombare ale drumurilor judeţene din Mureş

În cursul zilei de ieri Consiliul Judeţean Mureş a predat amplasamentul pentru realizarea lucrărilor de plombări în zona Găneşti şi Sîncrai, ca un prim pas, iar în zilele următoare vor demara lucrările şi în celelalte zone ale judeţului.

Consiliul Judeţean Mureş a semnat anul trecut un acord cadru pe o perioadă de 2 ani pentru lucrările de întreţinere şi reparaţii, firma câştigătoare fiind SC Drumuri şi Poduri Mureş SRL în toate cele 6 zone ale judeţului.

Începând de astăzi se fac plombări la DJ151B Ungheni-Căpâlna de Sus-lim. judeţului Sibiu, pe tronsonul Cerghizel-Cerghid-Bahnea-Cund, dar se lucrează şi pe DJ 142 Târnăveni-intersecţia DJ151B, pe porţiunea de drum dintre Găneşti-Seuca-Mica-Abuş. Vor fi plombări şi pe DJ142A Găneşti-Băgaciu şi DJ107 lim.judeţ Alba-Adămuş – intersecţia DN15.
În zona Sîncrai lucrările de plombări vor începe la DJ151D Ungheni-Acăţari-Tâmpa şi la DJ 152A Tirgu-Mures-Band-Iernut. Decizia privind stabilirea ordini după care se execută lucrările de reparaţii este luată de către angajaţi Direcţiei Tehnice în funcţie de starea drumurilor şi traficul care se desfăşoară pe acestea.

În zona Găneşti primul contract subsecvent are o valoare de 157 mii lei şi termen de execuţie 26 zile. Pentru zona Sîncrai valoarea primului contract subsecvent din acest an este de 167 mii lei, iar termenul de execuţie 33 de zile.
Consiliul Judeţean Mureş a alocat în acest an 2,2 milioane lei din bugetul propriu pentru lucrările de întreţinere a drumurilor judeţene. Din această sumă 1,5 milioane lei vor fi cheltuiţi pe plombări.

Totodată este în curs de pregătire documentaţia pentru achiziţionarea lucrărilor de realizare a covoarelor asfaltice în lungime de aproximativ 56 km. Pentru aceste lucrări sunt alocate 14 milioane lei.

Pe această cale rugăm conducătorii auto să fie înţelegători dacă circulă pe tronsoane de drumuri care se află în lucru.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.