Au început reparaţiile la pod

După demararea procedurilor și încheierea contractului, constructorii vor avea de reabilitat lungimile totale ale podului, pasajului şi a rampelor de acces: 626,00 m, suprafaţa totală a lucrării: 11.700 mp. Durata de realizare a proiectului este de 12 luni pentru proiectare și organizarea procedurii de licitație publică, respectiv 24 de luni pentru realizarea propriu-zisă a investiției.

Municipiul Tîrgu Mureș beneficiază de finanțare prin Programul național de dezvoltare locală (PNDL) 2017-2020 – subprogramul Regenerare urbană a municipiilor și orașelor – Domeniul realizare/reabilitare de poduri, podețe pasaje sau punți pietonale pentru obiectivul “Reparație capitală pod peste râul Mureș cu pasaj superior peste linia CF Deda-Tîrgu Mureș – strada Călărașilor” – valoarea totală (inclusiv TVA) fiind de 22.904.202 de lei. Construit în urmă cu zeci de ani, podul peste râul Mureș, singurul care asigură legătura între cartierul Unirii și municipiu, legătura DN 15E, precum și a comunelor limitrofe cu orașul, urmează să intre în reparații capitale.

„Proiectul are ca scop realizarea unor lucrări de reparații, care vor menține podul la parametri normali de exploatare și vor respecta cerințele de rezistență și stabilitate, precum și prelungirea duratei de viață, respectiv îmbunătățirea siguranței, confortului și funcționalității în exploatare a acestuia. Se vor executa lucrări de reparații fiindcă de-a lungul timpului au apărut degradări și defecte majore, infiltrații puternice ce impun executarea unor lucrări de reparații obligatorii”,

a declarat viceprimarul municipiului, dr. Makkai Grigore.

Comentează cu Facebook