Audiență publică la ședința extraordinară

Ședința extraordinară a Consiliului Local Municipal convocat pe azi, 7 noiembrie, prezidată de viceprimarul Sergiu Papuc ar fi putut începe, dacă ar fi ajuns la serviciu toți consilierii! La 10 minute după ora programată, viceprimarul anunță ședința închisă, pentru că din cei 22 de consilieri doar Dumitru Matei, Radu Bălaș, Călin Moldovan și Vasile Miculi au fost prezenți din cei 22 de consilieri. Ședința fiind închisă, în sală au rămas doar invitații, reprezentanții Asociațiilor de locatari, ai revoluționarilor, cetățeni care au vrut să participe la dezbaterile ședinței extraordinare, presa și consilierul personal al primarului, Claudiu Maior.

După o scurtă vociferare viceprimarul care a revenit din concediu tocmai pentru a participa la această ședință importantă, după cum a recunoscut el însuși, a părăsit sala de ședință.

Consilierul Călin Moldovan a venit cu un text redactat – fiind la curent că nu se va face cvorum- din respect pentru cei prezenți s-a angajat la ascultarea doleanțelor .

De ce au lipsit consilierii?

”Consilierii locali au primit, din nou cu foarte puțin timp înaintea ședinței comisiilor de specialitate, proiectul pentru rectificarea bugetară. Fără să le dea răgazul de a studia acest document pentru a propune amendamentele necesare în folosul comunității, conducerea de până în iunie 2020 a primăriei municipiului Târgu Mureș îi umilește pe consilierii locali și îi consideră, mai departe, instrumente de semnat aberațiile lor.

Din aceste motive, Partidul Național Liberal NU VA PARTICIPA la ședința extraordinară de astăzi a Consiliului Local. ”, după cum a precizat președintele PNL Târgu Mureș într-un comunicat remis redacției.

Consilierul Călin Moldovan – absent la ședința precedentă- a crezut că acum ar fi trebuit votată rectificarea bugetară, adus la zi de intervenția consilierului Radu Bălaș, toată ”ședința” s-a transformat în ”talk show” între Radu Bălaș și Claudiu Maior.

Au luat cuvântul Vlad Ioan, Vasile Cerghizan despre problemele asociațiilor de locatari, asfaltări și locuri de parcare, iar Ganea Viorel a reamintit celor prezenți că ar fi nevoie de fonduri pentru reabilitarea troiței din centrul orașului, la împlinirea celor trei decenii de la Revoluția din decembrie 1989, la care au participat atât Călin Moldovan cât și Radu Bălaș.

Audiența publică s-a terminat cu mulțumiri și promisiuni că asemenea discuții vor avea loc și în viitor spre folosul comunității. Soluțiile…depind de rectificarea bugetară, rămasă nerectificată din cauza consilierilor care au chiulit de la serviciu.

EM

Comentează cu Facebook