Audierile părinţilor în cazul Liceului Romano-Catolic din Tîrgu Mureş continuă la DNA

Potrivit avocatului Kincses Előd la Tîrgu Mureş continuă audierea de către DNA a părinţilor ai căror copii învaţă la Liceul Teologic. Avocatul a declarat la MTI că i-a fost solicitat ajutorul de către părintele unui astfel de copil, care este citat la DNA, miercuri, la audiere.

Purtătorul de cuvânt al grupului “Civili pentru şcoala catolică”, Csíky Csengele, a explicat că este vorba de un părinte care are un copil care studiază la Liceul Teologic şi încă unul, elev  al  Colegiului  “Unirea”. Aceste două şcoli împart fostele clădiri ale Gimnaziului Romano-Catolic “Rákóczi Ferenc al II-lea”, clădiri ce au fost retrocedate Bisericii Catolice de către statul român. Csíky Csengele a reamintit, că la sfârşitul lunii februarie în jur de o sută de părinţi au fost audiaţi, după care a urmat o perioadă de acalmie, probabil ca urmare a petiţiei înaintate de părinţi la Curtea Supremă a Magistraturii. Acţiunea de mâine dă semne că urmează un nou val de audieri.  Procurorii dau de înţeles că elevilor, care au frecventat doi ani de zile o şcoală inexistentă, nu li se vor recunoaşte studiile, a mai adăugat avocatul.

Vă reamintim, că în toamna lui 2016  DNA a introdus acţiune împotriva directorului şcolii Tamási Zsolt şi împotriva inspectorului general al ISJ Mureş de atunci, Ştefan Someşan, pentru că ar fi contribuit la funcţionarea Gimnaziului Romano-Catolic, deşi au ştiut că în realitate şcoala nu ar fi avut toate actele necesare pentru înfiinţare. Cercetările au îngreunat pentru luni de zile existenţa şcolii. Anul acesta ISJ a hotărât că situaţia şcolii fiind neclară, aceasta nu poate şcolariza elevi pentru clasele zero, a cincea şi a noua.

EM

Sursa maszol

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.