fbpx

Austriecii de la Alpla, firma românească Ecohelp și UPT investesc 7,5 milioane euro într-o nouă fabrică de reciclare PET în Târgu Mureș

Producătorul austriac de ambalaje din plastic Alpla, cel mai mare jucător din industria europeană de profil, cu 5 unități de producție în România, a semnat un parteneriat cu firma românească Ecohelp și compania elvețiană United Polymer Trading (UPT) pentru construcția unei unități de reciclare a PET-urilor la Târgu Mureș, investiție estimată la 7,5 milioane de euro. Plasticul reciclat la fabrica din Târgu Mureș va fi utilizat pentru producția de noi sticle PET. Alpla, Ecohelp și UPT vor investi în mod egal într-o linie de extrudare pentru reciclarea deșeurilor PET provenite din uz casnic, cele trei companii urmând să înființeze, în acest scop, o nouă societate mixtă, denumită PET Recycling Team Târgu Mureș.

Înființarea societății mixte trebuie aprobată de autoritățile antitrust. Ecohelp operează, prin intermediul firmei Professional Recycle, o unitate de sortare și reciclare a ambalajelor PET la Târgu Mureș, cu peste 80 de angajați. Investiția în noua linie de producție va crea 15 noi locuri de muncă la fabrica din Târgu Mureș. Compania românească va contribui la proiectul mixt cu materia primă, respectiv fulgi PET, care vor trece printr-un proces de extrudare pentru a produce granule de PET reciclat (rPET). Alpla își va aduce aportul în calitate de specialist în reciclare și de producător de preforme și sticle PET, iar UPT se va ocupa de comercializarea materialelor reciclate și procesate. În total, investiția în viitoarea instalație de extrudare de la Târgu Mureș și în clădirea și infrastructura asociate este estimată la aproximativ 7,5 milioane de euro.

Alpla, a anunțat, anterior, că va investi, în medie, 50 milioane de euro anual pentru creșterea activităților de reciclare a materialelor din plastic până în 2025. Compania a semnat, recent, o nouă achiziție în România, preluând producătorul de găleți din plastic pentru industria vopselurilor Wolf Plastics Ambalaje, din Dobroiești, județul Ilfov. Grupul Alpla este prezent în România din 2011, prin fabrica de ambalaje din plastic Alpla Plastic, situată în Pantelimon. Austriecii s-au extins puternic pe piața locală în 2017 și 2018, când au cumpărat Star East Pet din Brașov, specializată în producția de preforme PET, producătorul de poliester thermoplastic Amraz, precum și producătorul de ambalaje pentru industriile cosmeticelor și alimentară Argo-Rom Plastics, din Berceni. La nivel global, Alpla deține 178 de unități de producție în 45 de țări, dintre care 66 în Europa. Grupul are circa 21.600 de angajați și afaceri anuale de 3,7 miliarde de euro.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/insider/companii/austriecii-de-la-alpla-firma-romaneasca-ecohelp-si-upt-investesc-7-5-milioane-euro-intr-o-noua-fabrica-de-reciclare-pet-in-targu-mures-20397435

Comentează cu Facebook
Punctul

FREE
VIEW