AvenTURA jurnalistică

_afis - aventura jurnalisticaAsociația K’ARTE anunță debutul primului proiect important din acest an, “AvenTURA jurnalistică”. Proiectul a fost sprijinit de Fundația pentru Comunitate și MOL România prin Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor.

Proiectul îşi propune o abordare multidisciplinară a supraponderalităţii la copil şi adolescent prin intervenţie psihoterapeutică cognitiv-comportamentală asupra copiilor şi ateliere de jurnalism și foto-jurnalism. O cauză importantă ce determină supraponderalitatea o constituie inactivitatea, iar, în ultimii ani, cu atât mai mult în cazul copiilor şi a adolescenţilor pentru că aceştia sunt prinşi tot mai mult în capcana calculatorului şi a internetului. Prin urmare, un pas important în schimbarea stilului de viaţă inactiv cu unul activ este dezvoltarea atitudinii proactive social.

Atelierele de fotojurnalism şi jurnalism vor pune accent pe munca de teren şi munca în echipă în scopul identificării şi reflectării problemelor sociale din propria comunitate şi, implicit, a modificării atitutidinilor personale în raport cu acestea. Astfel, aceste ateliere vor favoriza punerea în practică a informaţiilor obţinute în cadrul programului de intervenţie psihoterapeutic, constituindu-se în situaţii de viaţă reale ce vor provoca dezvoltarea de noi abilităţi şi atitudini. Ne propunem aşadar ca aceşti elevi să vadă lumea şi pe ei înşişi în frumuseţea şi diversitatea ei.

În proiect vor fi incluși 30 de elevi (cu vârsta cuprinsă între 10 și 18 ani) care vor beneficia de consiliere de grup, dar și de o introducere în jurnalism şi foto-jurnalism, printr-o serie de ateliere ce se vor derula pe parcursul a trei luni şi vor consta în 30 de ore de introducere în jurnalism și de 30 de ore de introducere în fotojurnalism. Programul include vizite în redacţii mureșene şi întâlniri cu jurnalişti consacrați.

Din echipa de proiect fac parte și jurnalistul Ligia Voro, psihologul Daniela Ilioasa și Eliodor Moldovan (coordonator proiect). Atelierul se va finaliza cu editarea unei reviste de către copiii cuprinşi în program, publicație ce va fi tipărită în 1.000 de exemplare şi distribuită în şcoli și licee din Târgu Mureş.

Se pot înscrie elevii cu vârsta între 10-18 ani, interesați de proiect, trimițând un mail la contact@k-arte.ro cu subiectul “AvenTURA jurnalistică” în care să precizeze numele lor complet, anul în care sunt născuți, înălțimea și greutatea lor, dar și motivul pentru care vor să urmeze acest curs. Toți elevii interesați sunt rugați să lase și date de contact/telefon, la care pot fi contactați.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.