fbpx

Azi: 841 de persoane asimptomatice externate la 10 zile de la depistarea infecției în județ

De la începutul epidemiei și până astăzi, 18 noiembrie , în județul Mureș au fost confirmate 9.631 cazuri de persoane infectate COVID-19 dintre care 243 cazuri noi și 30 reconfirmate. Dintre cele confirmate 1138 cazuri s-au vindecat, 336 persoane au decedat.

Au fost externate din spitale 841 persoane după 10 zile de la depistare, fiind asimptomatice, iar la cerere 430 de persoane.

Au fost internate încă 16 persoane cu suspiciune de infectare.

IZOLARE și CARANTINĂ la DOMICILIU: 2834

În județul Mureș, 803 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 2.031 de persoane se află în carantină la domiciliu.

VERIFICĂRI

În această perioadă, continuă acțiunile de informare și verificare cu privire la respectarea regulilor de protecție sanitară în județul Mureș. Echipe mixte formate din polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști locali, reprezentanți ai direcțiilor de sănătate publică, inspectoratelor teritoriale de muncă, direcțiilor sanitar-veterinare și de la Protecția Consumatorului sunt în teren zi de zi pentru a veghea la siguranța mureșenilor.

APEL

Facem un apel către mureșeni de a respecta normele de protecție: purtarea măștii, respectarea distanțării fizice și spălarea mâinilor cât mai des este posibil. Prin respectarea acestor reguli simple, veți avea grijă de sănătatea voastră și a celor din jur: familie, prieteni, întreaga comunitate.

ÎNDEMN

Îi îndemnăm pe toți mureșenii să aibă o implicare civică activă și să sesizeze orice încălcare a normelor de protecție sanitară la TelVerde – 0800800165.

Cancelaria Prefectului Instituția Prefectului – Județul Mureș

Comentează cu Facebook