(Video) Balul Palatului la Târgu Mureş

Marți, 7 noiembrie 2017, a bătut gongul primei ediții a ”Balului Palatului”. Un eveniment unic în peisajul cultural mureșean, care a stat sub semnul muzicii, dansului, arhitecturii și carității.

Punctul.ro a transmis live, secvențe de la cel mai inedit eveniment cultural al toamnei. Puteţi urmări înregistrările demonstrațiile de dans ale debutanților, avansaților și seniorilor de la Clubul Dance Art. Dansatorii profesioniști și amatori, cu vârste cuprinse între 9 și 65 de ani au fost coordonați de instructorii Katalin și Marton Somodi.

Gazda evenimentului a fost cunoscutul prezentator, Virgil Ianțu.

Noutatea absolută a evenimentului a constat în felul spectaculos în care Sala Mare a Palatului Culturii a fost reconfigurată, un podium uriaș fiind montat deasupra scaunelor. Toată sala a fost adusă la nivelul scenei actuale și s-a transformat într-un grandios ring de dans. Acesta a fost locul unde au evoluat demonstrativ peste 60 de dansatori debutanți, avansați și seniori ai Clubului Sportiv Dance Art coordonați de Katalin și Marton Somodi, în acordurile Filarmonicii de Stat Tîrgu Mureș condusă de dirijorul Gheorghe Costin. Soprana de renume internațional, Irina Iordăchescu și tenorul, Mario Vasiliu, au susținut momente memorabile, iar actorul, Nicolae Mihoc, a reamintit că Palatul Culturii a fost pentru aproape trei decenii gazda Teatrului din Târgu-Mureș.

Cea de-a treia bătaie a gongului a marcat deschiderea dansului pentru public, iar timp de o oră, publicul a fost invitat la vals. Balul Palatului a fost și un prilej de socializare, în cele două pauze, publicul fiind invitat la un dineu spectaculos cu preparate canape și un pahar de vin.
Special pentru acest eveniment, galeriile de artă românească și maghiară au fost deschise pentru vizitare, iar în holul de la etajul al treilea au fost expuse o colecție de rochii de seară și una de bijuterii, ambele realizate la Târgu-Mureș.

Înregistrare 1


(Problema sunetului a fost remediată)

Înregistrare 2

Înregistrare 3

Înregistrare 4

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.